Hasiči riešili havárie, bombu aj zatopený kryt

  • Spravodajstvo
  • 17. apríla 2018, 07:47
  • Autor:vd

V uplynulom týždni piešťanských hasičov najskôr poslali v utorok 10. apríla k požiaru na Obchodnú ulicu, kde sa dymilo z dvora rodinného domu. Keď tam ale prišli, oheň už majitelia domu uhasili.

Zavolali ich aj k nahlásenej bombe na Okresnom súde v Piešťanoch, kde vo štvrtok 12. apríla asistovali polícii. Bomba sa nenašla. Od toho dňa riešili dve dopravné nehody a zatečený podzemný kryt pod Obchodným domom Prior.
V piatok 13. apríla ráno v Trebaticiach havarovali dve osobné motorové vozidlá mercedes a Škoda Octavia. Keď tam hasiči dorazili, jedna osoba bola mimo auta, ďalšia sa sťažovala vo vnútri vozidla na bolesti chrbtice. Autá blokovali jeden jazdný pruh, preto hasiči rozložili na ceste kužele, zranenej osobe poskytli prvú predlekársku pomoc a pomohli záchranárom naložiť pacienta do sanitky. Potom odtlačili vozidlo mimo cesty, aby nebránilo premávke.
Piatok trinásteho sa ukázal ako smolný deň pre prevádzkovateľov protiatómového krytu pod Priorom. Voda, ktorá tam natiekla, siahala do výšky asi 1,5 metra. Hasiči ju odčerpali.
Na diaľnici pri Hornej Strede havarovali v nedeľu 15. apríla v noci dve autá – jedno osobné, druhé bola dodávka. Štyria účastníci nehody boli v čase príchodu hasičov mimo svojich vozidiel, pričom dvaja si sťažovali na bolesti v hornej časti tela. O zranených sa postarali záchranári, hasiči zabezpečili diaľnicu kužeľmi a blikajúcimi výstražnými svetlami, potom vykonali potrebné opatrenia, aby mohli vozidlá odtiahnuť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava