Banka stavia telocvičňu za takmer 1,4 milióna eur

  • Spravodajstvo
  • 17. apríla 2018, 07:53
  • Autor:Daniela Serišová

Základná škola na Banke sa po 81 rokoch od svojho vzniku konečne dočká telocvične. Okrem veľkej miestnosti na cvičenie sa popri škole vybudujú aj nové učebne, kuchyňa, jedáleň či škôlka.

Základnú školu na Banke síce navštevuje mnoho žiakov, pekná budova však nestačila uspokojiť nároky na vzdelávanie vyplývajúce zo zákona. Škole chýbala nielen telocvičňa, ale aj poriadna jedáleň či špecializované učebne. Na problém sa zamerala starostka Tatiana Julinyová, ktorá začala na jeho riešení spolu s obcou pracovať pred dvomi rokmi.
Na pozemku školy sa už začínajú prvé búracie práce, pričom zanikne bývalý domček pre učiteľa, ktorý donedávna slúžil ako jedáleň. Okolo školy vyrastie budova rozdelená do troch častí. Jednou bude telocvičňa s rozlohou 10 x 20 metrov, šatne s učebňami na poschodí a v tretej časti novostavby bude kuchyňa aj s jedálňou a na poschodí škôlka.
Cena stavby spolu s prácami sa pohybuje v závratnej sume, no obec to platí z vlastných zdrojov. „Celková cena je 1 360 000 eur, nedostali sme žiaden grant ani finančnú pomoc. Obec si niekoľko rokov na to šetrila,“ hovorí starostka. Jediné, na čo dostali peniaze, bolo zariadenie do telocvične, ktoré už čaká v pivnici.
Nové vybavenie strhlo pozornosť nielen rodičov z Banky, ale aj z iných obcí. Na celkové dokončenie si však budú musieť všetci počkať, koniec stavby je naplánovaný na máj budúceho roka. Štrnásť mesiacov prác má na svedomí najmä obtiažny prístup na pozemku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela