Piešťanskí tenisti o extraligové body

  • Šport / Tenis
  • 15. apríla 2018, 08:45
  • Autor:Štefan Gregorička

Stalo sa už tradíciou, že tenisová extraliga družstiev mužov a žien sa na Slovensku hrá v priebehu jedného týždňa na prelome apríla a mája. Počas neho odohrá každé z ôsmich družstiev v oboch kategóriách po tri zápasy. Tenisový klub TK Kúpele Piešťany má aj tento rok zastúpenie v súťaži mužov i žien.

Keďže sa hrá vyraďovacím spôsobom, dôležité je už úvodné kolo, kde sa rozhodne o tom, ktorá štvorica bude hrať o medaily a ktorá o záchranu. Ženy Kúpeľov začínajú extraligu v Nitre so Sláviou SPU a muži na dvorcoch TK Love 4 Tennis.
Nehrajúci kapitán mužov Kúpeľov Ladislav Lacko má na súpiske svojho syna Lukáša, ďalej Petra Hájeka, Martina Javorku, Matúša Belanca, Mateja Otčenáša, Mareka Hrehorčíka, Petra Ondreja, Filipa Urbánka, Patrika Drozda, Adriána Kopála a Miloša Karola.
Na súpiske žien je jednotkou svetová sedemnástka Magdaléna Rybáriková. Okrem nej na nej figurujú Diana Šumová, Claudia Oravcová, Zuzana Luknárová, Michaela Kadlečková, Tatiana Šimová, Petra Horáková, Emma Baraniaková, Eszter Méryová, Terézia Baraniaková a Natália Schwarcová. Nehrajúcou kapitánkou je Alexandra Grácová.
Podľa slov dlhoročného piešťanského trénera Tibora Macka je účasť L. Lacka a M. Rybárikovej otázna, pretože obaja by mali hrať v čase extraligy na medzinárodných turnajoch, v ktorých im ide o dôležité body do svetového rebríčka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava