Piešťanskí seniori sa navzájom zabávali

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 11. apríla 2018, 16:55
  • Autor:Viera Dusíková

Kto by bol pred trinástimi rokmi povedal, že akcia Bavíme sa navzájom si medzi piešťanskými seniormi získa takú obľubu. Že sa jednotlivé organizácie, skupiny a spolky budú doslova predháňať, kto lepšie, krajšie, veselšie, originálnejšie zabaví svojich kolegov v kine Fontána.

Obľúbený maratón hudby, slova, piesní, tancov i scénok uviedla riaditeľka mestského kultúrneho strediska Marta Jurčová. Program opäť úspešne uvádzala Daniela Piscová alias Ozefa Omáčkech z Krakován, pridala aj zopár pikantných vtipov a kytičky piesní spolu s folklórnou skupinou Krakovčanka.

Scéna z večernej hygieny vo Ville Jolana.

Novonaštudovanými piesňami sa predstavili piešťanské Rozmarínky, potom nasledovalo dynamické muzikálové vystúpenie tanečníčok z klubu Aktívnych seniorov, ktoré pod vedením tancmajstra Vladimíra Knopa prezentovali scénu z muzikálu Oliver Twist. Víťazka Vansovej Lomničky Oľga Tinajová zarecitovala báseň Každý deň od Jána Kostru a šéfka klubu Jarmila Staneková spolu s klávesákom Ľudovítom Repom rozospievali publikum najmä poslednou z piesní – Hej, Sokoly!
Dopopuku sa ľudia nasmiali pri paródii členiek Ligy proti reumatizmu a Slovenského zväzu telesne postihnutých, ktoré ukázali, ako asi prebieha večerná hygiena seniorov vo Ville Jolana, čím chceli nadľahčiť okamih aj svojho starnutia a možno budúcej nemohúcnosti.
Jozef Cabala alias arabský šejk.

Dve známe ľudové piesne zaspievali a zahrali speváčka Eva Mičková s harmonikárom Jánom Masarykom. Do bieleho arabského habitu sa odel Jozef Cabala, takže vyzeral naozaj ešte lepšie ako šejkovia, ktorí sem chodili za čias Winterovcov. Okrem známej arabskej piesne pridal aj slovenskú. Spieval: „…ja som hrdý, že som Slovák…“, čo vyznievalo z úst šejka vtipne.
Ako každý rok prekvapili svojím vystúpením členky Ligy proti rakovine. Vrátili sa do detstva a zaspievali i zatancovali si rôzne detské hry. Folklórna spevácka skupina Povoja vytvorila slávnostnú atmosféru pásmom vítania jari a v závere už boli s Krakovčankou na pódiu všetci účinkujúci a spievali s harmonikárom Miškom Krihom a krojovankami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav