Bordel pri Tescu zmizol, bordelári však nie…

  • Spravodajstvo
  • 10. apríla 2018, 18:18
  • Autor:Viera Dusíková

Odpadky, poletujúce igelity, odhodené alumíniové i plastové fľaše z piva, nápojov, medzi inými aj lacného vína – to bol obraz, ktorý hovoril o kultúre spotrebiteľov v našom meste po veľkonočných sviatkoch.


Podobný pohľad sa človeku naskytne na viacerých miestach nášho regiónu. (Autor: vd)

Pri Tescu by sa dali odpadky zbierať plnými priehrštiami. Podstatná časť v uplynulom týždni síce zmizla, ale len z bezprostrednej blízkosti hypermarketu. „Prejdite sa okolo záhrad a železnice, aj na poliach sú odfúknuté igelity,“ upozornila na desiatky, možno až stovky ďalších obalov či igelitov a fliaš čitateľka Piešťanského týždňa.
O tom, či by sa situácia zmenila, ak by boli pozdĺž trasy do Tesca inštalované smetné nádoby, zapochybovala. „Čo si pamätám, v zadnej časti obchodu bol smetný kôš, ale vandali ho rozkopali, aj keď bol z kovu. Tí zničia nielen odpadové nádoby, ale po ceste do Tesca sa im nevyhnú ani elektrické skrinky. Sú počmárané a rozdupané. A keď idete ďalej, natrafíte na špinavý a sprejermi počmáraný pochod pod železnicou.“
A tak sú Piešťany aj v tejto časti mesta plné paradoxov. S krásou kvitnúcich čerešní a mandlí, zlatého dažďa i narcisov, ktoré tu možno vidieť v záhradách, púpav i fialiek pri železnici silno kontrastuje ležiaci či poletujúci neporiadok, čo narobia zákazníci Tesca. „Stačilo by, keby neboli pažraví a nejedli už po ceste domov,“ smial sa z konzumentov starší pán s kočíkom a ukázal na igelitku, v ktorej potajme, aby ho nik nevidel, zbieral odpadky.
Vraj sa hanbí, že tak robí. Je to čudné, že sa sa ľudia hanbia za dobré skutky, a bez hanby robia tie zlé. Je svet naozaj taký pomýlený?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav