Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. apríla 2018, 19:24
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, sviatky prehlušuje intenzívne diskutovaná téma. Otvoriť či neotvoriť obchody? Pracovať či nepracovať? Nakupovať či odpočívať? Kto má rozhodnúť? Má právo zamestnávateľ poslať ľudí do práce? Má štát moc riadiť život spoločnosti? Na tieto otázky nemám odpoveď. Mám iba svoju skúsenosť, ktorú by som rád aplikoval do života.

Tradícia, trebárs aj náboženská, hovorí o šiestich dňoch pracovných a siedmom dni pokoja. Sme mladá spoločnosť. Nestihli sme si ešte vytvoriť tradície a zvyklosti, preto by mohol pri našom rozhodovaní pomôcť pohľad k susedom. Neviem, prečo by mali ísť ľudia v nedeľu či vo sviatok do práce. Neviem, prečo by som mal považovať za zásah do mojej slobody, keď v nedeľu nemôžem ísť do obchodu. Viem, že jeden deň bez dopravného náporu, bez zhonu, jeden deň v kruhu kompletnej rodiny je deň iný než ten všedný. Skúsme si urobiť jeden deň iný – sviatočný.
Rádio Piešťany je mediálnym partnerom ankety Esprit o najlepší slovenský džezový album roka. Šiesty rok beží hlasovanie verejnosti na portáli jazz.sk a albumy hodnotí medzinárodná odborná porota. V nej má mesto Piešťany svoje zastúpenie. Členmi sú Viktor Zappner, džezový klavirista, pôsobiaci v našom meste v 60. rokoch, teraz profesor na univerzite v Tasmánii, a Ján Babič, teda… mám tú česť byť „pritom“. Slávnostný večer s odovzdaním cien a koncertom troch nominovaných interpretov sa uskutoční 30. apríla v Divadle Aréna v Bratislave. Rádio Piešťany bude v centre diania.
V budúcej relácii Podoby džezu si pripomenieme 80. narodeniny legendárneho amerického bubeníka Pete La Rocu, informácie a aktuality nemôžu u nás nikdy chýbať. Na stretnutie v nedeľu večer sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav