Vodnopólisti s dvomi víťazstvami

  • Vodné pólo / Šport
  • 28. marca 2018, 08:24
  • Autor:Róbert Chlpek

Počas víkendu sa predstavili vodní pólisti KVP Kúpele Piešťany v prvom a druhom zápase nadstavby extraligy mužov. Po základnej časti obsadili šiestu priečku a hrajú tak v skupine o celkové 5.-7. miesto. V topoľčianskom bazéne si zmerali sily s družstvami Pirana SC Topoľčany a Esá Žilina.

Obe stretnutia boli vyrovnané. Mladé družstvo KVP v prvom zápase s domácimi Topoľčanmi neustále doťahovalo tesný náskok súpera. Vydarená bola hlavne tretia štvrtina, keď Piešťanci na jej konci vyrovnali stav na 6:6, v poslednej to dlho vyzeralo na deľbu bodov, ale Topoľčany z presilovej hry minútu a pol pred koncom išli do vedenia, načo už Piešťany nedokázali odpovedať a podľahli rozdielom jediného gólu 6:7. Je to škoda, pretože boli v celom zápase aktívnejšie, čoho výsledkom bolo neuveriteľných 29 striel na bránu súpera a 13 presilových hier, v ktorých dokázali hráči streliť iba dva góly.
V druhom zápase s Esami Žilina nevyšiel Piešťancom začiatok a v polovici druhej štvrtiny prehrávali už 0:4. Opäť sa im vypomstilo nepremieňanie dobrých príležitostí v presilovkách. Od tohto momentu začali Piešťanci hrať disciplinovanejšie a uplatňovali zvolenú taktiku. Pomaly sťahovali náskok súpera, ale ten si aj tak držal odstup dvoch gólov. Posledná štvrtina však bola plne v réžii hráčov KVP, vyhrali ju 4:0 a, samozrejme, celý zápas 8:7. Strelecky sa darilo najmä Adamovi Berlanskému, ktorý z celkového počtu 14 strelených gólov v oboch zápasoch dal polovicu. Cieľom Piešťan je skončiť na piatej priečke a obhájiť minuloročný výsledok z extraligy mužov.
Výsledky:
KVP Kúpele Piešťany – Pirana SC Topoľčany 6:7 (1:2, 2:3, 3:1, 0:1)
Góly KVP: A. Berlanský 3, Filo 2, Horvát
KVP Kúpele Piešťany – Esá Žilina 8:7 (2:0, 2:2, 3:2, 0:4)
Góly KVP: A. Berlanský 4, Filo a J. Berlanský po 2
Zostava KVP Kúpele Piešťany: Lenarduzzi, J. Berlanský, Knapec, M. Bebjak, Kuna, A. Berlanský, Baranovič, R. Bebjak, Filo, Horvát, Holič, Venény, Prištic, Kolárik

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel