Líder ôsmej ligy zo Sokoloviec zaváhal v Nižnej

  • Šport / Futbal
  • 28. marca 2018, 08:21
  • Autor:th/mr

Po vynútenej prestávke nepriaznivým počasím sa opäť hrali zápasy nižších futbalových súťaží. Odohrali sa tiež prvé jarné stretnutia 8. ligy.

Archívna fotografia zápasu MFK Vrbové vs. ŠK Slovan Šimonovany.
Archívna fotografia zápasu MFK Vrbové vs. ŠK Slovan Šimonovany.

Štvrtá liga


Vrbové – Šimonovany 2:1 (0:0)
Góly: 69. a 90. Železník – 55. Pavelka
Zostava Vrbového: Orichel – Michálek, Strecký, Gažík, Sumer, Červenka, Balcír, Verchola, Srnec, Železník, Klasovitý (Didi, Kurinec)
Hlohovec – Veľké Kostoľany 1:1 (1:1)
Góly: 24. M. Habán – 30. Dolinaj
Zostava V. Kostolian: Jamrich – Beko, Čeliga, Bachňák, Troják, Grígel, Šuliman, Gábriš, Virág, Hlavatovič, Dolinaj (Mačica, Ajpek, Lopatka)
Malženice – Boleráz 2:0 (2:0)
Góly: 41. Banovič, 43. Krajčovič
Jaslovské Bohunice – Trenčianske Stankovce 1:0 (1:0)
Gól: 44. P. Krajčovič (pen.)
Nová Dubnica – Domaniža 1:2 (1:0)
Góly: 41. Habšuda – 72. Haviar, 86. Hrnčík
Prečín – Holíč 1:1 (0:0)
Góly: 79. Vrábel (pen.) – 74. Uher
Partizánske – Myjava 3:0 (1:0)
Góly: 8. Obert, 70. Kučera, 88. Kompas

Šiesta liga


Drahovce – Voderady 2:3 (1:0)
Góly: 36. Németh, 87. Poláčik – 51. Páleník, 76. a 83. Duboský,
Červená karta: 89. Poláčik (Drahovce)
Zostava Drahoviec: Paulovič – Michálek, Poláčik, Valla, Németh, Zajac, Vančo, Marušic, Bihari, Bednár, Gabriš (Šerjeník)
Krakovany – Cífer 1:1 (0:1)
Góly: 56. Šurin (pen.) – 15. Tibenský
Zostava Krakovian: Valovič – Bielik, Kubík, Tanáč, Stolárik, Holán, Netsch, Grivalský, Horváth, Urban, Šurin (Ďuračka, Bukovčák, Mosný)
Leopoldov – Zavar 0:4 (0:1)
Góly: 4. Beňo, 53. Tandlmayer, 76. a 80. Jakub Ďuriš
Majcichov – Siladice 2:2 (1:0)
Góly: 32. Ďuga, 58. Neštický (pen.) – 51. Laurinec, 90. Trnovec
Špačince – Dechtice 2:1 (1:0)
Góly: 31. Píš, 74. Hornák – 62. Komadel
Zeleneč – Križovany nad Dudváhom 2:0 (0:0)
Góly: 69. Bartovič (pen.), 73. Šimonovič
Červeník – Horná Krupá 0:3 (0:0)
Góly: 59. Ivanič, 68. Šiška, 90. Heteš
Červená karta: 55. Miroslav Jarábek (Červeník)
Zostava Červeníka: Janíček – M. Modrovič, Jarábek, A. Modrovič, Babic, Ješko, Tajber, Stepanenko, Nemec, Štefunko, Bobák (Mihálik, Krajčo, Králič)

Siedma liga


Piešťany prehrali, majú len dvojbodový náskok
V nedeľnom šlágri 18. kola siedmej futbalovej ligy Pečeňady porazili vedúce Piešťany 2:0 a zdramatizovali boj o prvú priečku. Náskok lídra sa scvrkol na dva body a Piešťanci tak budú mať čo robiť, aby vedúcu priečku v tabuľke uhájili.
Šláger kola bol zo začiatku nervózny z oboch strán, hralo sa zväčša medzi šestnástkami. Jedinú šancu piešťanského tímu v prvom polčase mal Martin Kusý, ktorý strelou spoza šestnástky ohrozil bránu domácich. Napriek nevýraznejšiemu priebehu hry sa zdalo, že už od prvého polčasu mali navrch domáci a hrali oveľa aktívnejšie ako Piešťanci. Z toho pramenili aj vypracované šance. Veľkú príležitosť mal jeden z hráčov Pečeniad, no jeho strelu v poslednej chvíli obranca hostí zblokoval. Domáci sa napokon aj dostali do vedenia v závere prvého dejstva, keď v 44. minúte po štandardnej situácii hlavičkoval jeden z domácich futbalistov pred bránu a loptu za Budkov chrbát dorazil Moravanský.
Pečeňady mali aj v druhom polčase navrch, hráčom PFK sa nedarilo hrať kombinačný futbal, na ktorý sme zvyknutí, a ako líder súťaže sa na pôde druhého celku trápil. V 70. minúte navyše Piešťanci faulovali v pokutovom území a nariadenú penaltu premenil Zubčák. Hostia sa následne snažili spraviť niečo s výsledkom, no znova im viazla kombinácia. Hrali na nakopávané lopty, no bez výsledku. Naopak, v závere mohli ešte prikrášliť skóre domáci, no ich prečíslenie v 81. minúte sa gólom neskončilo.
Pečeňady – Piešťany 2:0 (1:0)
Góly: 44. Moravanský, 71. Zubčák (pen.)
Zostavy – Pečeňady: Vahalík – Bánovec, Zubčák, Izakovič, Durdy, Jankovič, Antal, Kaľuha, Gula, Moravanský, Žák (Karaba, Mitošinka, Ľ. Ščasnovič, Chudý), Piešťany: Budka – Szabo, Kusý, Glos, Dadík, Valla, Štefanka, Gula, Doktor, Korec, Varga (Korec, Nagaj)
Dubovany – Šípkové 4:0 (1:0)
Góly: 24. Š. Kollár, 79. Svítek, 85. Masaryk, 88. Pažík (pen.)
Červená karta: 89. Žák (Šípkové)
Zostavy – Dubovany: Tonkovič – Boldiš, Lietavec, Kusý, Dovičič, Masarik, Masaryk, Strečanský, Kollár, Svítek, Lesaj (Vrbík, M. Kollár, Kalaš, Pažík, Krajčo), Šípkové: Holán – Kolník, Tomiš, Šalát, M. Puvák, Kubík, Žák, Kľúčovský, Koyš, Kolník, F. Svetlík (Pažík, Petrík, Ľ. Puvák)
Moravany nad Váhom – Madunice 3:1 (3:0)
Góly: 4. a 38. Ľ. Miklovič (druhý z pen.), 31. J. Jánošík – 62. Žuffa (pen.)
Červená karta: 84. Rak (Madunice)
Zostavy – Moravany: Lamini – I. Jánošík, J. Jánošík, Mišenčík, L. Miklovič, Farkaš, Ľ. Miklovič, Blaško, Jenčík, Hrnčiar, Miškerník (Abrahám, Chochula, Sulák), Madunice: Miník – M. Kabát, J. Kabát, Mesároš, Dananai, Hargaš, Žuffa, Barkoci, Polák, Rusnáčik, Rak (Bojaj, Jadrný)
Prašník – Kľačany 1:0 (0:0)
Gól: 80. Nykodem
Zostava Prašníka: Líška – Gyürke, Spál, Konkuš, Žilka, Matys, Gondál, Žažo, Adamec, P. Klein, M. Klein (Bielik, Pašmík, Nykodem)
Veselé – Trakovice 1:0 (1:0)
Gól: 43. Lesay
Zostava Veselého: Strecký – Michalčík, Urban, Duračka, Valíček, Konečný, Brucháč, Bokor, Jurda, Lesay, Krajčo (Bašovský, Klúčovský)
Borovce – Chtelnica 1:1 (0:1)
Góly: 88. O. Macháč – 23. Piačka
Zostavy – Borovce: Valo – Búš, Tonkovič, Bejdák, O. Macháč, Dadík, Hábek, Dubovský, Ruľák, Moravčík, Urban (Péči, M. Macháč), Chtelnica: Pavelský – Rechtorík, Bogora, Slabý, Melicher, Brisuda, Tomáška, Lukáčik, Piačka, Zemko, Suchán (Bolla)

Radosť futbalistov Ostrova po víťazstve v Dolnom Lopašove.

Dolný Lopašov – Ostrov 2:3 (2:2)
Góly: 2. Vrbovský, 20. Gula – 26. Bojkovski, 37. a 69. Jankech
Zostavy – D. Lopašov: Kúdela – Lenghart, Gula, Čerňanský, Chnápko, Mačica, Beblavý, Zemko, Vrbovský, Cibrín, Benedikovič (Gába, Kunic, Krajčovič), Ostrov: Hajdín – Regina, Bartoš, Gagorik, Valo, Bojkovski, Jankech, Legiň, Toplanský, Mizerík, Kabát (Bečarevič)
Bojničky – Ratnovce 5:1 (3:1)
Góly: 10. a 75. Bučko, 15. Vokel, 24. Mihina (pen.) – 43. Bartko
Zostava Ratnoviec: Burzala – Bílik, Petrík, Paulovič, Vetrík, Bírešík, Pulman, Mócik, Hrebík, Bartko, Chocholáček

Ôsma liga


Kočín-Lančár – Malženice „B“ 1:3 (1:2)
Góly: 17. Rechtorík – 10. Gašparík, 13. Hruška, 80. Valent
Zostava Kočína-Lančára: Varačka – Rechtorík, Kochajda, Fekete, Vrbovský, Holícky, Kalaš, Čížik, Madunický, Kimmerling, Knobloch (Púdela)
Kočín-Lančár zimoval v strede tabuľky, a s tým sú v klube aj spokojní. Rovnako by si chceli toto miesto udržať aj počas jarnej časti, no štart v súťaži im komplikujú viaceré zranenia hráčov. Napriek tomu sa budú snažiť uhrať, na čo budú mať, hlavne aby futbal bavil hráčov a divákov. Káder inak zostáva bez zmien.
V rezerve Malženíc nehlásia žiadne zmeny. Mužstvo má chuť aj na vyššie priečky, preto sa na jar pôjde o ne pokúsiť a popritom sa baviť hrou, pretože o tom amatérsky futbal je.
Nižná – Sokolovce 2:2 (1:2)
Góly: 37. J. Ondrášik, 71. T. Ondrášik – 9. vlastný, 23. Bihari
Zostavy – Nižná: Špernoga – E. Šimkovič, P. Šimkovič, Horváth, Blanár, Boldiš, Ondrášik, M. Velšic, L. Velšic, Čúzy, Ondrášik (Mikuš), Sokolovce: Fano – T. Pavlovič, Stredák, Bucko, Bihári, Velič, Polák, Korvín, Karaba, Vranka, Udržal (Kudláč, Homola)
Do kádra poslednej Nižnej počas zimnej prestávky zavítala trojica hráčov Tomáš Bohunčák, Matúš Velšic a Martin Horváth, ktorí sa postupne budú snažiť obnoviť futbal v obci. Do mužstva pribudlo aj pár zvučných mien, no zatiaľ nechcú nič konkretizovať. Hrajúcim trénerom je T. Bohunčák, ktorého však momentálne trápi zranenie a na trávnik nevybehne. Počas prípravy odohrala Nižná dva prípravné zápasy s Opojom a Vlčkovcami.
Sokolovce pomýšľali na postup už vlani, ten im však vyfúkli Piešťany. Túto sezónu by chceli ísť na istotu, čo aj počas jesene dokazovali a zimovali na špici tabuľky. Bohužiaľ, zuby na prvé miesto si brúsia aj iné mančafty a Sokolovce na jar musia nadviazať na dobré výsledky z jesene. To presne je cieľom mužstva, v ktorom sa počas zimy odohrali minimálne zmeny. Na hosťovanie pribudol Martin Udržal z Podolia, inak zostáva káder pokope. Útočník Filip Jašík sa však pre pracovné povinnosti nebude môcť plne sústrediť na jarnú časť, čo trénera Pauloviča veľmi mrzí. Cez zimnú prestávku Sokolovce absolvovali kvalitnú prípravu, počas ktorej odohrali šesť zápasov. V tom poslednom zdolali Nitriansku Blatnicu 3:1.
Dolné Trhovište – Šterusy 2:2 (1:1)
Góly: 15. Jančička, 90. Vilček – 33. Sereda, 65. Žilka
Zostava Šterús: Mahrek – Líška, Nesteš, Marek Madunický, Martin Madunický, M. Nesteš, Strapatý, Kriško, Sereda, Žilka, Kováč
Dolné Trhovište trápia rovnaké problémy ako už spomínané mužstvá. Zranenia, nie príliš dobrá účasť na zimnej príprave a dokonca aj odchod Andreja Adamíka do Brestovian. Cieľom nie je ani tak nejaké umiestnenie, ale vyriešiť hráčske problémy, ktoré ich zrejme na jar výrazne potrápia. Aj preto sa budú snažiť do tímu zapojiť dorastencov.
Ani v Šterusoch nehlásia žiadne zmeny. Tréner Madunický by si vedel pre mužstvo predstaviť aj lepšie umiestnenie, ale aj vzhľadom na zimnú prípravu zostáva nohami pri zemi a cieľom je dohrať súťaž niekde v strede tabuľky. Od budúcej sezóny sa budú snažiť popracovať na stabilizovaní kádra. Generálku odohrali Šterusy s Dolným Dubovým.
Banka – Šulekovo 0:2 (0:0)
Góly: 77. Karas, 81. Huska
Červená karta: 55. Gažovič (Šulekovo)
Zostava Banky: Seman – Vajsábel, Rusnák, Žec, Babiš, Belan, L. Šnajdar, S. Šnajdar, Bogár, Galaba, Samuhel (Švikruha)
Na Banke zažili cez zimnú prestávku skôr odliv ako príliv hráčov, odchod ohlásili viaceré mená. Patrik Szabo, ktorý bol na hosťovaní v Piešťanoch, tam definitívne prestúpil. Za Banku na jar nevybehnú z pracovných či osobných dôvodov ani Mário Slovik, Peter Kiss, Roman Mojzeš, Andrej Samuhel a Martin Švikruha. Okrem toho mužstvo trápia zranenia. Samuel Boltun odišiel na hosťovanie do Nitrianskej Blatnice a otáznik visí aj nad odchodom ďalšieho hráča. Príchody zatiaľ nehlásia žiadne, aj keď vzhľadom na situáciu nie je ešte nič uzavreté a na posilách pracujú. Cieľom do jarnej časti je stabilizácia kádra a vytvorenie podmienok pre jeho ďalšie pôsobenie v súťaži.
Pastuchov – Žlkovce 0:7 (0:5)
Góly: 9., 20., 23. a 37. Kinči, 11. Benko, 64. Horváth, 88. Spál

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela