ZHROMAŽDENIE: Slušné Slovensko budú žiadať v piatok aj Piešťanoch

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. marca 2018, 13:09
  • Autor:sita

Ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v piatok 23. marca o 17.00 h aj na Námestí slobody v Piešťanoch, v Trnave sa ľudia zídu na Trojičnom námestí. Ide o už tretie zhromaždenie v poradí, na dvoch predchádzajúcich sa zišlo približne po dvetisíc ľudí. Slušné Slovensko budú v Trnavskom kraji žiadať ľudia okrem Piešťan a Trnavy aj v Skalici.

"Hoci sa politická situácia mení každý dňom, veríme, že ľudia v účasti na zhromaždeniach zotrvajú a budú i naďalej požadovať, aby sa na politickú scénu vrátila slušnosť a spravodlivosť. Preto sa znova pripájame k iným mestám na Slovensku i v zahraničí a v piatok na Trojičnom námestí vyjadríme spolupatričnosť k tým, ktorým nie je jedno, v akej krajine žijú,“ napísali organizátori trnavského podujatia. Zároveň sa prihlásili k požiadavkám organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko v Bratislave.

Prvé zhromaždenie Za slušné Slovensko bolo v Trnave v piatok 9. marca, vtedy bolo pokojné, venované spomienke na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú. O týždeň neskôr, v piatok 16. marca, už účastníci nahlas odmietli čiastkové zmeny vo vláde, ktoré označili za divadlo s dosadenými bábkami. Ľudia skandovaním požadovali koniec vlády Smeru, nechýbalo ani štrnganie kľúčmi, známe z novembra 1989.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel