So španielskymi futsalistami sa vytrápili hráči i organizátori

  • Šport / Futbal
  • 22. marca 2018, 07:27
  • Autor:th

Začiatkom marca odohrala slovenská futsalová reprezentácia do 19 rokov v piešťanskej Diplomat aréne dve prípravné stretnutia s atraktívnym súperom zo Španielska. Hoci v oboch zápasoch ťahali mladí Slováci za kratší koniec, nadobudnuté skúsenosti sú oveľa cennejšie.

Španielsky výber je vicemajster Európy z tohto roka a svoju kvalitu potvrdil v oboch zápasoch, ktoré vyhral 8:2, resp. 7:1. Okrem problému pre samotných futsalistov zdolať svojich veľmi silných protivníkov mali s organizáciou dvojzápasu starosti aj usporiadatelia. Realizačný tím slovenskej reprezentácie ako hostiteľ dostal od španielskeho výberu viaceré požiadavky, ktoré musel splniť pre ich maximálny komfort.
Hoci išlo len o kategóriu do 19 rokov, Španieli sú v tomto športe svetovou elitou a ich požiadavky a nároky boli hodné ozajstných profesionálov. „Najväčší problém bol s posteľami. Keďže v štvorhviezdičkovom hoteli, kde boli ubytovaní, disponujú len manželskými posteľami, musel mať každý hráč svoju izbu. Takisto vyžadovali masérsku miestnosť a miestnosť s vybavením na rovnakom poschodí ako hráči a realizačný tím. Zaujímavá bola požiadavka, aby boli všetci hráči ubytovaní na jednom poschodí, čo bol celkom problém, nakoľko v hoteli je na poschodí asi šesť izieb. Španieli mali vo svojom realizačnom tíme kuchára, ktorý dozeral na toho hotelového, aby bolo všetko pripravené podľa ich požiadaviek. Každé ráno museli mať napríklad vyšťavených 30 kilogramov pomarančov, maximálne päť minút pred príchodom tímu na raňajky. Vyžadovali takisto veľký autobus, ktorý by ich vozil 400 metrov z Diplomat arény do hotela,“ prezradil nám niektoré zaujímavosti technický vedúci reprezentácie SR Marek Kováčik. Tie sú pre niekoho možno prehnané, no vo veľkom svete profesionálneho športu bežné.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel