Vek je len číslo, tvrdí Emma Tekelyová

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 21. marca 2018, 06:00
  • Autor:Viera Dusíková

Úspešná autorka kníh Emma Tekelyová opäť zavítala do piešťanskej knižnice, aby sa stretla so svojimi priaznivcami. Spoločne oslávili dvadsaťročné jubileum od vydania jej prvej knižky.

Aká by to bola oslava bez chutných koláčikov? Tie napiekli pre Emmu i jej hostí cukrári zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch presne podľa receptúr E. Tekelyovej. Boli chutné a zdravé. Keď mňamky spolu s majsterkami študenti piekli, iste netušili, aká veselá beseda s výbuchmi smiechu ich v utorok 13. marca v knižnici čaká. Niesla sa v znemení hesla: vek je len číslo. Mimochodom, viete, kedy je žena najkrajšia? Keď je šťastná.
Známa moderátorka i autorka kníh zaujala nielen svojím motivačným rozprávaním, ale aj odpoveďami na otázky z publika. Tie sa týkali veku žien a nosenia šiltoviek a minisukní. „V minulosti ich nosili ženy do tridsiatky, ale dnes, keď moje rovesníčky vyzerajú v štyridsiatke ešte lepšie ako v minulosti, môžu si pokojne obliecť krátku sukňu. Ale je dobré pozrieť sa pritom do zrkadla, či im naozaj sedí,“ upozornila všetky odvážnejšie dámy umelkyňa.

Piešťanské dámy si otestovali svoj vek pomocou cvikov na ohybnosť chrbtice.

Keďže v publiku sedeli aj muži a mali nemiestne poznámky, spisovateľka tiež pospomínala, čo všetko môže ženám prekážať na ich manželoch, keď sa prestanú o seba starať a nechajú si narásť pivné brušká, nedbajú o hygienu a zapáchajú. Necvičia a zmľandravejú, keď sedia pred telkou a prepínajú programy… Predtým odvážny pán po chvíli radšej zdupkal.
Emma Tekelyová Piešťanky motivovala k zdravému životnému štýlu aj formou testovania ohybnosti. Dá sa tak vraj ľahko odhadnúť skutočný vek ženy. V závere besedy autorka spolu s riaditeľkou mestskej knižnice Margitou Galovou pokrstili najnovšiu knihu s názvom Tvárová gymnastika.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel