Piešťanskí gymnazisti si vydýchli

  • Mladí dnes / Školy
  • 21. marca 2018, 05:21
  • Autor:Ivana Papcunová

Pre 43 541 stredoškolákov na 707 školách sa minulý utorok začal maturitný týždeň. V tomto roku maturuje oproti vlaňajšku takmer o štyritisíc žiakov viac. Vzrástol tiež počet študentov, a to až o štvrtinu, ktorí si vybrali matematiku ako povinný predmet.

Uplynulý týždeň bol mimoriadny aj pre 129 maturantov Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Písali maturitné testy zo slovenčiny, cudzieho jazyka a matematiky. Test zo slovenského jazyka bol tradične náročný. Vyskytli sa otázky, ktoré študentov miatli, lebo odpovede neboli jednoznačné, navyše, v teste bola chyba (žiaci mali vyhľadať a pomenovať vetný člen, ktorý vo vete vôbec nebol). Rozprávanie na tému „Priateľ mi podal ruku v pravý čas“ písali až tri štvrtiny maturantov.
Angličtina v náročnosti nezaostávala, aj test, aj sloh dali maturantom zabrať, veď napísať článok o obľúbenom učiteľovi s hodnotením jeho odborných, pedagogických, metodických a osobnostných vlastností je ťažké aj po slovensky.
Najlepšie z toho vyšiel test z matematiky. Študenti ho zhodnotili ako primeraný. Summa summarum – hovorí sa: Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku. Tohtoročné maturity boli na bojisku riadne ťažké. Názor malej skupiny študentov, ktorí zhodnotili testy aj témy ako ľahké, však ukazuje, že časť maturantov nedokáže zhodnotiť náročnosť skúšky a, bohužiaľ, vysoko preceňuje vlastné schopnosti. Maturantov čaká ústna časť skúšky v máji.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav