A. Slamová: Musíme dať do toho srdce

  • Šport / Basketbal
  • 21. marca 2018, 06:55
  • Autor:th

Po postupe do semifinále zobralo vedenie Piešťanských Čajok hráčky na teambuilding do Bojníc, aby pred sériou s Ružomberkom prišli na iné myšlienky. V play-off spravidla rozhoduje tímový výkon a aj tento krok mal dopomôcť k dobrému vnútornému rozpoloženiu v družstve.

Podľa Angeliky Slamovej sú už všetci na atraktívne semifinálové súboje nabudení a hráčky sú odhodlané nechať na ihrisku všetko.
Tento rok sú šance na postup do finále vyrovnané. Čo bude dôležité, aby ste boli tým úspešnejším tímom?
Myslím si, že semifinále sa neskončí 3:0 na zápasy. Bude to vyrovnaná séria a môže sa skončiť až piatym zápasom. Minulý rok som o našom postupe do finále vôbec nepochybovala. Po príchodoch Walker, Ellenberg a Butts sa Ružomberok stal ešte nepríjemnejší ako doteraz.
Bohužiaľ, naša forma posledný mesiac nebola najlepšia, navyše nás trápia zranenia. Dôležité bude, aby sme uverili, že vieme hrať dobrý a kolektívny basketbal. Musíme bojovať jedna za druhú a dať do toho srdiečko! Prvý zápas bude z hľadiska psychického nastavenia a sebavedomia veľmi dôležitý.
Sila Ružomberka tkvie najmä v ich amerických legionárkach. Už ste párkrát proti nim nastúpili, prezradíte ako na ne?
Sú to výborné hráčky, ale jedna lastovička leto nerobí. Ani dve. Sú ťažko brániteľné, ale určite to nie je nemožné. Vlastne už vieme, čo a ako robia, takže to bude len na nás, aby sme sa na to sústredili.
Aká je momentálne nálada v družstve?
Ako som spomínala, mali sme ťažšie obdobie. Príliš sa nám nedarilo, ale myslím si, že za posledný týždeň sme sa z toho vyhrabali a nálada aj forma sa nám vrátila. Na semifinále sa tešíme, ale vieme, že to bude veľmi náročné. Ak dá každá z nás do zápasov všetko, nič nie je nemožné.
V posledných týždňoch ste fanúšikom veľa radosti neurobili. Je aj toto pre vás motiváciou, aby ste sa im za podporu odvďačili dobrými výkonmi?
Sú naším šiestym hráčom a budeme potrebovať ich podporu. Dúfam, že hoci hráme v stredu, bude plná hala a výborná atmosféra ako vždy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj