Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. marca 2018, 05:58
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, prichádza jar. Tá tohtoročná je akási zvláštna. Každá strata blízkeho človeka je tragická udalosť v živote rodiny, medzi priateľmi, v pracovnom kolektíve.

Ak je však táto strata dôsledkom zákerného činu v snahe umlčať volanie po pravde, potom to nie je len smútok za blízkym človekom. Je to hľadanie odpovedí na tisíce otázok. Mnohí sa odvážne a nahlas pýtajú, kto to spôsobil… a dožadujú sa pravdy. Tá je skrytá v pletenci rôznych záujmov, ktorým nenásytnosť velila spáchať nenapraviteľný zločin. Strhnúť závoj neistoty, ktorá by viedla k spravodlivosti, bude ešte veľmi zložité.
Podoby džezu pokračujú v prezentovaní ankety Esprit 2017 o najlepší slovenský džezový album roka. Zo 16 nominovaných nahrávok sme predstavili 12, ostávajú štyri: AMC trio a Ľudová hudba Stana Baláža, Brigita Szelidová – Duets, Ľubomír Gašpar Cimbal Project – The point of view, Ludo Kotlár Trio – Hangin’. Konečný verdikt má v rukách medzinárodná odborná komisia a hodnotenie verejnosti je vo vašich rukách. Hlasovanie na internetovom portáli jazz.sk sa začne 30. marca.
Chystá sa viacero veľmi hodnotných koncertov. Lukáš Oravec dal opäť pozoruhodnú formáciu. Americký fenomenálny klavirista Aaron Goldberg si sadne na jedno pódium s duom Tomáš „Kaštan“ Baroš a Marián Ševčík. Jednou zastávkou turné (7. apríla) je aj naše mesto, klub La Musica. Ďalšou kvalitnou sériou koncertov je Jazz za železnou oponou v obsadení Dušan Huščava, Jožko Brisuda, Lajko Horský, Janko Babič. Dáška Libiaková celkom do tohto obdobia nezapadá, ale o to viac obdivuje Evu Olmerovú. Dramaturgiu a aranžmány píše za klavírom Peter Jankech. Oba projekty si predstavíme v nedeľu v relácii Podoby džezu.
Na stretnutie pri počúvaní Rádia Piešťany sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín