Moraviansky „kulturák“ vstáva z popola

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2018, 06:54
  • Autor:Daniela Serišová

Schátraný kultúrny dom v Moravanoch nad Váhom je už dlhšiu dobu tŕňom v oku nielen pre domácich, ale aj okoloidúcich. Vďaka snahe starostu Petra Hulmana však kultúrnemu stánku svitá na lepšie časy. Po nedávnom zateplení a novej fasáde by ho najbližšie mala čakať aj celková rekonštrukcia.

Moraviansky „kulturák“ býval dejiskom mnohých koncertov či slávností. Už pred rokmi však bol v zlom stave a neudržiavanie budovy sa mu stalo takmer osudné. Dnes už schátraný kultúrny dom obec nešpatí, práve naopak. „Kultúrny dom je zateplený minerálnou vlnou, samozrejmosťou je aj nová exteriérová omietka. Budova dostala nové okná, zateplenie strechy a takisto aj novú krytinu,“ vyratúva vonkajšiu rekonštrukciu obecný architekt Libor Chmelár.
„Oprava stála 218-tisíc eur, z toho 90-tisíc sme dostali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a zvyšok investície tvoria vlastné prostriedky obce,“ ozrejmuje financovanie starosta Peter Hulman. Hoci budova vyzerá zvonka dobre, pre žalostný stav interiéru sa neprevádzkuje. Vnútri je totiž ešte veľa práce. Treba spraviť elektroinštaláciu, omietky, podlahy aj sociálne zariadenia.
Na opravu interiéru sa práve pripravuje projektová dokumentácia, odhadnúť ale čas, keď bude kultúrny dom opäť slúžiť svojmu poslaniu, sa starosta neodvážil. „Ešte len pripravujeme projekt, uvidíme, aké peniaze sa nám podarí na opravu získať.“

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín