Školáci z Rakovíc brázdili svahy Čertova

  • Mladí dnes / Školy
  • 7. marca 2018, 08:42
  • Autor:Viera Dusíková

Perfektnú lyžovačku zažili školáci z Rakovíc na svahoch Čertova v Lazoch pod Makytou. Symbolický názov strediska síce v istých okamihoch korešpondoval s niektorými členmi lyžiarskeho kurzu, ale výsledok päťdňového výletu do lona prírody mal svoje ovocie.

Zocelil zdravie, športové schopnosti aj partiu, takže z čertíkov boli nakoniec anjeli. Alebo naopak? Z toho sa predsa na „lyžaráku“ nestrieľa.
Aby bolo všetko v norme, na bezpečnosť aj pohybové a relaxačné činnosti dozerali štyria dospeláci. Lyžiarske topánky si obúval nielen riaditeľ školy Ján Jankech a inštruktorky Radka Beláková a Miška Minárová, ale hlavne vedúca zájazdu Anna Aštaryová, ktorá si za perfektne pripravený kurz vyslúžila pochvalu od žiakov aj vedenia školy.
„O večerný program sa postarala za pomoci jednotlivých družstiev naša neúnavná učiteľka Anna Aštaryová,“ uviedol J. Jankech. A pretože tretí deň býva na svahu kritický, išla si partia z Rakovíc radšej na pol dňa zaplávať do bazéna hotela František a potom si zahrali bowling v hoteli Čertov.

Nesmela chýbať obľúbená voľba Miss a Boy lyžiarskeho výcviku.

Kto nepoznal desatoro lyžiara Púchovskej doliny, zoznámil sa s ním priamo v dejisku výcviku. A tak sa školáci dozvedeli, ako sa majú správať na zjazdovkách, ako majú predbiehať, kde zastavovať na svahu, že svoju jazdu majú prispôsobiť nielen schopnostiam, ale aj terénu či počtu zjazdárov na svahu. Lyžiarov si inštruktori rozdelili do skupín a na konci im usporiadali preteky.
„Vo štvrtok popoludní sme pre žiakov pripravili dvojkolové slalomové preteky. Pri záverečnom vyhodnotení lyžiarskeho výcviku dostal každý účastník tričko s logom školy a siluetou lyžiara a účastnícky diplom. Vyhodnotili sme i slalomové preteky – víťazi dostali medaily a najlepšiemu lyžiarovi a lyžiarke sme odovzdali sošku lyžiara. V závere nesmela chýbať obľúbená voľba Miss a Boy lyžiarskeho výcviku,“ usmial sa spokojný riaditeľ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava