Podoby džezu perom Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 7. marca 2018, 08:45
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, ťažko mi je prihovárať sa v týchto dňoch k vám a k svojmu okoliu. Všeobecne sa hovorí – život ide ďalej, čo na prvý pohľad platí, ale zároveň evokuje otázku – ako ďalej?

Ťažko hľadať slová, ťažko rušiť niekoho v jeho zamyslení. Jedinou pohnútkou ostáva nádej. Nádej na zmenu, nádej na spravodlivosť, nádej, že sa to už nebude opakovať. Nedajme, prosím, tejto nádeji zahynúť…
Podoby džezu na Rádiu Piešťany sledujú dianie okolo koncertov, festivalov, nových albumov na území krajiny i v zahraničí. Samozrejme, piešťanské aktivity sú v našich mieridlách po celý rok. Do klubových priestorov La Musica sa chystá na 7. apríla v rámci svojho turné Lukáš Oravec so svojím kvartetom.
V piatok 9. marca vypukne v Trnave „sloboda, radosť, pohoda“ v rámci Zimného Jazzfestu. Miško Bugala a jeho kvartet, trnavské Impaco Trio a maďarský superband Djabé sú zárukou pútavej džezovej riavy. V ten istý večer koncertuje Robo Opatovský v Novom Meste nad Váhom a rozhodovanie, čomu dať prednosť, bude zložité.
V relácii Podoby džezu predstavujeme nominované albumy ankety Esprit 2017 o najlepší slovenský džezový album. Hlasovanie verejnosti sa začne 30. marca na portáli jazz.sk a dovtedy musíme stihnúť ešte osem albumov, ktoré sa uchádzajú o vašu priazeň.
V nedeľu prichádza na rad sága rodu Raganovcov – Robert Ragan senior s kapelou Bashavel na albume Hoorhay a syn Robert so svojou kapelou nahral album Turns. Ľuboš Šrámek a Nikolaj Nikitin nahrali v roku 2017 album Altar a Valér Miko s jeho triom vydáva nahrávku Random Coincidences.
Výdatný džezový týždeň a výdatné budú i Podoby džezu v nedeľu na Rádiu Piešťany o 20:00 h. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava