B. Baranovičová: Chceme sa kvalifikovať na európsky šampionát

  • Vodné pólo / Šport
  • 2. marca 2018, 10:10
  • Autor:Tomáš Horký

Vodnopólové reprezentantky spoločne s hráčkami KVP Kúpele Piešťany Barborou Baranovičovou a Tamarou Kolářovou čaká v sobotu 3. marca rozhodujúci zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v Turecku.

Slovenky veľmi túžia po postupe a so zdravým sebavedomím a odhodlaním uspieť pocestujú do Istanbulu na odvetný zápas.Ešte pred odletom sa nám podarilo spojiť s prvou menovanou, aby nám prezradila svoje dojmy pred kľúčovým kvalifikačným duelom.
Slovenské vodnopólové reprezentantky pod vedením trénerskej dvojice Marek Gális a Cinzia Ragusa v prvom zápase kvalifikácie o postup na ME do Barcelony remizovali v košickej krytej plavárni s posledným tímom ME 2016 v Belehrade 11:11. Výsledok možno hrá viac do karát pred odvetou Turecku, no Slovenky rozhodne neskladajú zbrane. Vedia, že ich v Istanbule nečaká nič ľahké, ale všetko je otvorené.
„Myslím si spolu s celým tímom, že máme veľkú šancu na postup. Zápas sme si zanalyzovali a presne vieme, kde sme spravili chyby. V Turecku sa musíme koncentrovať oveľa viac, keďže nebudeme hrať doma a nebudeme tam mať žiadnu podporu. Musíme sa strelecky presadiť a premeniť každú šancu, ktorá sa naskytne a, samozrejme, musíme byť pozornejšie v obrane,“ uviedla mladučká opora vodnopólovej reprezentácie žien Barbora Baranovičová.
V zápase sa jej podarilo dvakrát strelecky presadiť a rada by ďalším dobrým výkonom prispela k postupu na európsky šampionát. V čom vidí Baranovičová slabiny tureckej obrany? „Ich defenzíva je osobná, ale tým pádom sa dá viac presadiť v osobných súbojoch. V tíme majú tri hráčky, ktoré im tvoria celú hru, na rozdiel od nás, kde sme všetky vyrovnané. Majú jednu veľmi dobrú strelkyňu a, samozrejme, sa chcú kvalifikovať na šampionát. Ale to, samozrejme, chceme aj my.“
V Turecku sa žiadnemu športovému tímu nehrá jednoducho. Prostredie je tam špecifické a umocnené búrlivou atmosférou, ktorá je pre šport v tejto krajine typická. Malo by to platiť aj pre vodné pólo. „V Turecku som ešte nikdy nehrala. Jediné, čo viem, že je tam bazén tých istých rozmerov ako ten, v ktorom sme hrali. Špecifické bude možno to, že domáci tím bude mať veľkú podporu fanúšikov,“ dodala hráčka KVP Kúpele.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel