V Drahovciach sa chcú posunúť o pár priečok vyššie

  • Šport / Futbal
  • 22. februára 2018, 07:29
  • Autor:Martina Radošovská

Futbalistom Drahoviec sa nedarilo už počas minulej sezóny, v ktorej skončili na predposlednom mieste piatej ligy, skupina Západ, a toto nevydarené pôsobenie si so sebou preniesli aj do najvyššej oblastnej súťaže, kde sa po jesennej časti umiestnili na 15. priečke.

V Drahovciach pracujú najmä s domácimi hráčmi, pričom „cezpoľných“ je v kádri len malá hŕstka. Jedným z nich je Martin Nádaský, ktorý je z Malženíc. Napriek tomu však v klube pôsobí už šiestu sezónnu a ťažko ho označiť za „cudzieho“.
„Piata liga pre nás bola neatraktívna, nedosahovali sa práve najlepšie výsledky a po dohode vedenia s kabínou padlo rozhodnutie odísť zo súťaže,“ popisuje dôvody zostupu do nižšej súťaže Nádaský. Už počas minulej sezóny sa mužstvo pasovalo s početnými zraneniami a okliešteným kádrom. Do kariet im nehralo ani zranenie brankárskej jednotky, ktorú nahradil Martin Putera. „V jednom zápase do brány musel dokonca nastúpiť aj prezident klubu Jozef Chudý, ale zhodou okolností pre nás toto stretnutie dopadlo dobre,“ dodáva s úsmevom Nádaský.
Rovnaký scenár sa v Drahovciach zopakoval aj počas jesennej časti, kde sa na výsledkoch opäť podpísala absencia viacerých hráčov základnej zostavy. Tých museli v niektorých stretnutiach nahradiť „starí páni“.
S výsledkami, pochopiteľne, súvisí aj nespokojnosť vo vedení klubu i v kabíne. „O spokojnosti sa rozhodne nedá hovoriť, či už s výsledkami, prístupom, ale aj počtom hráčov. Dúfam, že sa to na jar zlepší a podarí sa nám posunúť sa v tabuľke o pár priečok vyššie,“ hodnotí Nádaský, pričom dodáva, že záchrana bude prioritou.
Nepriaznivé výsledky sa podpísali aj na hráčoch. „Nebolo jednoduché nastupovať na zápasy, keď sme sa v podstate ledva schádzali. Atmosféra v kabíne nebola najlepšia a po každom stretnutí sme dúfali, že sa to zlepší. Našťastie, na konci jesene sa nám podarilo pozbierať nejaké body, napriek tomu jar bude ešte ťažká.“
Od Drahoviec ako od mužstva z vyššej súťaže sa očakávalo viac, rovnako ako aj od ostatných zostupujúcich celkov. Tieto očakávania sa podarilo naplniť len Zvončínu, zvyšné mužstvá sa prepadli do spodnej časti tabuľky. „Šiesta liga je silná, tímy sú tu dosť vyrovnané a pred sezónou sme mali cieľ pohybovať sa v strede tabuľky. Ale situácia, ktorá nastala, naše ambície ovplyvnila. No aj iné mužstvá, ktoré s nami zostúpili, majú problémy v šiestej lige. To len potvrdzuje jej vysokú kvalitu,“ hodnotí Nádaský.
Z jeho pohľadu bol pre Drahovce najnevydarenejší zápas s Hornou Krupou, kde sa len sporadicky dostávali k lopte. „Krupá prišla a hrala si svoje, dostali sme rýchle góly a viac-menej si počas celého zápasu súperi držali loptu na kopačkách.“ Naopak, za najvydarenejšie považuje stretnutie s Majcichovom, ktoré sa však najskôr nevyvíjalo dobre. „Bol to dosť ťažký zápas, v ktorom bol vylúčený náš hráč Martin Vančo a, navyše, sme aj prehrávali. Nakoniec sa nám podarilo vyrovnať na 2:2 a aj si remízu udržať.“ Zároveň išlo o zaujímavý zápas pre trénera Františka Šurana, ktorý v Majcichove ešte počas minulej sezóny pôsobil.
Z kádra Drahoviec zatiaľ neodišiel nikto, naopak, mužstvo posilní Michal Németh, ktorý sa rozhodol vrátiť z Bolerázu. Okrem neho sa Drahovciam podarilo získať aj Mariána Veľkého a Michala Jurana, ktorí pôsobili v kluboch MTK Leopoldov a TJ Družstevník Hajná Nová Ves. Rozrastanie kádra sa však v Drahovciach ešte nekončí a na muške majú aj iných hráčov, napriek tomu im budú na jar zrejme chýbať zranení hráči Mário Šúst a Tomáš Onder.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj