Hoteláci lákali nových študentov

  • Mladí dnes / Školy
  • 22. februára 2018, 09:03
  • Autor:Daniela Serišová

Flambované lievance, detailné čokoládové pralinky, miešané nápoje či domáce vafle. Všetky tieto pochúťky vyrábali študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch minulý týždeň v utorok. V priestoroch školy sa však nekonal žiaden banket, ale deň otvorených dverí.

Piešťanská hotelová akadémia je nielen prvou školou svojho druhu na Slovensku, ale pýši sa aj prívlastkom jednej z najlepších. Dôkazom sú nielen úspešní uchádzači, ale aj najlepšie bankety, plesy či svadby široko ďaleko. Počas dňa otvorených dverí lákali študenti akadémie ešte nerozhodnutých žiakov okrem ochutnávky vyberaných pochúťok najmä na modernosť a vybavenie školy.
Študijný odbor drží krok s rýchlo sa rozvíjajúcou gastronómiou a hotelierstvom, študenti sa počas štúdia môžu zamerať na baristiku, prípravu kávy, špeciálnu prípravu čaju či čokolády alebo na vyrezávanie ornamentov do zeleniny či ovocia.
Tento rok akadémia prijme celkom 120 uchádzačov, ktorí budú rozdelení do štyroch tried. Voľné miesta sa rýchlo míňajú aj pre minuloročnú rekonštrukciu priestorov školy i internátu, vďaka čomu si na akadémiu robia zálusk aj žiaci z iných regiónov Slovenska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava