O osude vodiča súd rozhodne v marci

  • Spravodajstvo
  • 21. februára 2018, 08:46
  • Autor:sita

Krajský súd v Trnave zatiaľ nerozhodol o osude vodiča autobusu Milana H., ktorého Okresný súd v Trnave pred viac ako rokom odsúdil na šesť rokov odňatia slobody. Prokurátorka aj obvinený sa proti rozsudku odvolali, nie je právoplatný.

Milan H. bol obvinený pre prečin všeobecného ohrozenia v súvislosti s dopravnou nehodou autobusu, pri ktorej v júni 2014 pri Piešťanoch prišli o život štyri študentky Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave.
„Senát Krajského súdu v Trnave na neverejnom zasadnutí v trestnej veci Milana H. určil termín verejného zasadnutia na 20. marca,“ informovala hovorkyňa súdu Jana Kondákorová.
Príčinou tragédie bolo podľa obžaloby nevenovanie pozornosti pri vedení vozidla zo strany vodiča. Ten prostredníctvom svojho obhajcu už na prvom pojednávaní obžalobu odmietol s tým, že podľa znaleckého posudku bol príčinou nehody mikrospánok alebo náhla strata vedomia vodiča bez predchádzajúcich varovných príznakov. Za prečin všeobecného ohrozenia mu hrozilo až desaťročné väzenie.
Trnavskí gymnazisti sa v júni 2014 vracali z exkurzie v Oravskom múzeu Pavla Országha Hviezdoslava. Vodič podľa výsledkov policajného vyšetrovania nešoféroval pod vplyvom alkoholu, dodržal bezpečnostné prestávky a neprekročil predpísanú rýchlosť na diaľnici. V čase nehody išiel rýchlosťou 97 kilometrov za hodinu. Autobus napriek tomu zišiel z diaľnice a prevrátil sa na pravú stranu. Práve na pravej strane v zadnej časti autobusu sedeli aj štyri dievčatá vo veku 17 a 18 rokov, ktoré nehodu neprežili. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav