Najväčším problémom bola efektivita a dôraz v zakončení

  • Hokej / Šport
  • 21. februára 2018, 16:19
  • Autor:th

Hokejistom Slovenska do 18 rokov sa na Turnaji Vlada Dzurillu v Piešťanoch nepodarilo vyhrať ani jeden zápas.

Napriek poslednému miestu ich hra nebola najhoršia, vo väčšine stretnutí mali viac z hry a dokázali svojich súperov prestrieľať. Slovákom však chýbala efektivita a dôraz v zakončení, čo priznali aj dvaja reprezentanti Róbert Džugan a Matej Ilenčík.
„To, že sme prestrieľali súperov, je kladná vec, ale mrzí nás, že sme z toho nedali góly. Mali sme kopec striel na bránu, ktoré neboli efektívne, a mali sme aj menej šťastia v koncovke,“ označil za najväčšie dôvody neúspechu na piešťanskom turnaji kapitán slovenského výberu Róbert Džugan.

Hokejisti Slovenska do 18 rokov obsadili na turnaji v Piešťanoch posledné štvrté miesto.

Do ďalšej fázy prípravy, v ktorej čaká Slovákov ešte niekoľko výcvikových táborov i prípravných zápasov, je úloha jasná. „Treba byť viac efektívny pred bránou súpera, tlačiť sa do zakončenia a byť dôraznejší. Verím, že potom nám to začne padať,“ pokračoval nádejný útočník.
S celkovým umiestnením Slováci spokojní neboli a podobne ako Džugan hovoril o najväčšom probléme výberu obranca Matej Ilenčík: „Spokojnosť rozhodne nemôže byť, keďže sme všetky tri zápasy prehrali, hoci len tesnými rozdielmi. Mali sme viac z hry, ale náš najväčší problém bol, že sme neboli dôrazní pred bránkou súpera.“
Slováci však hlavy neskladajú, do aprílových majstrovstiev sveta v Rusku je stále dosť času a práve z pozitívnych vecí, ktoré na turnaji v predviedli, sa chcú odraziť do ďalšej prípravy. „Na každom turnaji odvádzame dobrú prácu, ale vždy máme výpadky, tie nás stoja víťazstvá. Aj tu v Piešťanoch to tak bolo. Veľa chalanov, čo tu hrali, pôjde na šampionát, tvorí sa kostra tímu. Mali sme tu veľmi dobré chvíle, kde sme predvádzali hru, ako by sme chceli hrať na svetovom šampionáte, a od toho sa musíme odraziť.“
Reprezentanti SR majú v ďalšej časti prípravy na MS na čom pracovať.

Výsledky zápasov 17. ročníka Turnaja Vlada Dzurillu:

Štvrtok 15. februára:


 Slovensko – Bielorusko 3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Góly/asistencie: 17. K. Kováčik (A. Paulíny), 23. M. Mrázik (O. Okuliar), 25. O. Okuliar (M. Bučko) – 9. Koľačonok, 18. Kazianin (Oksenťuk), 34. Soloviev (Krylovič, Oksenťuk), 55. Pyškajlo (Alistrov)
 Nemecko – Švajčiarsko 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Piatok 16. februára:


 Slovensko – Švajčiarsko 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Góly/asistencie: 27. K. Kováčik (Ilenčík, Martiška), 55. Hryzák (Nespala, M. Bučko) – 31. Sopa (J. Gereber), 46. Schmid (Nussbaumer), 49. J. Gerber (Mettler, Sopa), 57. Sopa (Mettler, Delemont)
 Bielorusko – Nemecko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Sobota 17. februára:


 Slovensko – Nemecko 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly/asistencie: 31. Čajkovič (Hryzák, Kňažko) – 57. Valenti (Jentzsch, Wirt), rozhodujúci sam. nájazd Jentzsch
 Švajčiarsko – Bielorusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Turnajové individuálne ocenenia – najlepší brankár: Mikita Talapila (Bielorusko), najlepší obranca: Mortiz Seider (Nemecko), najlepší útočník: Kristián Kováčik (Slovensko)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava