Škola vybudovala plot, vandali ho rozrezali

  • Mladí dnes / Školy
  • 19. februára 2018, 15:37
  • Autor:am

Niektorých ľudí pred devastovaním cudzieho majetku neodrádza ani fakt, že ho využívajú deti na hru a vzdelávanie. Základná škola F. E. Scherera v Piešťanoch sa však teraz môže pýšiť novým oplotením, čím svoje ihrisko a areál od zlomyseľníkov uchráni.

Oplotenie areálu škola realizovala v decembri a januári, pričom polovicu finančných prostriedkov naň získala od zriaďovateľa, teda od Mesta Piešťany a na druhú časť musí ušetriť z vlastného rozpočtu. „Oplotenie sme realizovali preto, aby v nočných hodinách a počas víkendov vandali neničili viacúčelové ihrisko, stromy a kríky, detské ihrisko pre deti z materskej školy. Najviac nás mrzí keď občania chodia venčiť psov do areálu školy a potom deti z materskej a žiaci zo základnej školy majú znečistený odev a tenisky výkalmi,“ prezradila Gizela Talačová, riaditeľka základnej školy.
Areál budú zamykať v spolupráci z mestskou políciou v zime o 20.00 h a v lete o 22.00 h. Do tohto času bude v popoludňajších hodinách a počas prázdnin športový areál školy k dispozícii deťom a občanom. „Sme smutní, že vandali už plot poškodili. Rozrezali jeden meter, hoci areál bol otvorený. Boli by sme radi keby mestská polícia zabezpečila objekt kamerovým systémom,“ dodala riaditeľka.
Okrem oplotenia poslanci na nedávnom zasadnutí mestského zastupiteľstva súhlasili s vybudovaním zelenej strechy na škole. Taktiež škola získala nové počítače pre žiakov. V tomto školskom roku tam pracuje aj špeciálny pedagóg na pomoc začleneným žiakom.
Deviata základná škola sa zapojí aj do projektu participatívneho rozpočtu. Jej cieľom je získanie finančných prostriedkov na výstavbu Certifikovaného exteriérového fitparku. Ten je pre jedincov milujúcich pohyb z radu dospelých a mládeže, ktorí však neradi chodia do posilňovne a dávajú prednosť pobytu na čerstvom vzduchu. Tento typ aktivity je veľmi rozšírený po celom svete a v posledných rokoch pribúdajú certifikované exteriérové fitparky v celej krajiny. Využívať by ho mohli všetci obyvatelia, najmä päťtisícové sídlisko A. Trajan.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav