Z PIEŠŤANY OPEN MIC sa stáva festival domácej hudobnej tvorby

  • Kultúra a spoločnosť
  • 15. februára 2018, 09:08
  • Autor:ts

Druhý ročník koncertov kapiel a pesničkárov s vlastnou hudobnou tvorbou PIEŠŤANY OPEN MIC – voľný mikrofón LIVE SHOW 2018 sa uskutočnil v sobotu 3. februára.

Príjemné komunitné prostredie klubu ŽiWell a kozmopolitné Piešťany prispeli, podľa slov účinkujúcich, k skvelej atmosfére podujatia a dvaja z nich sa už stihli zabookovať na augustový Piešťany Street Art Festival.
Z účinkujúcich kapiel a hudobníkov išla pozitívna energia a všetci zahrali svoje skladby s maximálnou hudobnou profesionalitou, „dark funková“ formácia Vytrvalci zo Starej Turej dokonca vo fašiangovom outfite.
Ako kapela na ceste k minimálne celoslovenskej popularite sa na podujatí predstavili rock-funkoví Random Choices z Trenčína, ktorí zahrali piesne v duchu 60. rokov so slovenskými textami, moderným zvukom a mladíckou energiou.
Hlohovskú folkovú scénu okolo bratov Selnekovičovcov prezentovala kapela Hlboká plytčina s výborným saxofonistom a klarinetistom Martinom Proxom.
Írsky bard Graeme Mark, žijúci na Slovensku, ktorý hral aj na Piešťany Street Art Festivale 2017, zahral skladby s írskou melanchóliou a popritom stihol v perfektnej slovenčine povedať príbehy zo svojho hrania na ulici v Piešťanoch.
Vrcholom PIEŠŤANY OPEN MIC 2018 bol Marek Martinkovič alias Mustage z Vrbového. Ten svojím „live loopingom“ uzavrel jedno z podujatí, ktoré sa uskutočnilo vďaka nadšeniu organizátorov rozšíriť v Piešťanoch ponuku živej hudby so zameraním na vlastnú tvorbu, v duchu „DIY“ (do-it-yourself).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava