Poslanci vymenili 715 000 eur za akcie krachujúceho letiska

  • Spravodajstvo
  • 9. februára 2018, 09:42
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Trnavský župan Jozef Viskupič zavítal vo štvrtok 9. februára na piešťanské mestské zastupiteľstvo. Prišiel mestských poslancov i vedenie mesta požiadať o súčinnosť a hlavne finančnú podporu pri záchrane piešťanského letiska.

Kapitalizácia 715-tisícového dlhu, ktorý voči mestu letisková akciovka má, bola jedným z bodov programu zastupiteľstva. Po vystúpení poslanca Mariána Urbánka v úvode tohto bodu rokovania, ktorý dlhodobo financovanie letiska z verejných prostriedkov kritizuje, to na podporu piešťanských poslancov županovi Viskupičovi tak jednoznačne nevyzeralo.
Zastupiteľstvo však zrejme presvedčila takmer dvojhodinová diskusia a vysvetľovanie trnavského župana, ako si ďalšie napredovanie letiska predstavuje. Vysvetlil im spôsob oddlženia letiskovej akciovky i ďalšie zámery, čo s ňou. Poslancom prisľúbil, že je to naposledy, keď sa letisková spoločnosť sanuje z verejných prostriedkov, ale i to, že podľa jeho predstáv najneskôr do 36 mesiacov sa letiska chopí investor a letisko začne do rozpočtu kraja či mesta prinášať finančné prostriedky.
Podľa župana sú v hre tri zásadné možnosti rozbehnutia života na piešťanskom letisku. Kongresová turistika, montovanie malých lietadiel v hangároch letiska a investícia s vyššou pridanou hodnotou zaoberajúca sa i vedou a výskumom.
O tej poslednej možnej investície priniesol informácie pred časom Piešťanský týždeň. Ide o britskú firmu Horiba Mira Ltd., ktorá sa zaoberá testovaním motorových vozidiel. Jej príchod do regiónu strednej Európy súvisí s výstavbou automobilky Land Rover Jaguar neďaleko Nitry.
Viac informácii prinesieme v najbližšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav