Žiaci Pečeniad zvíťazili na turnaji v Trnave

  • Šport / Futbal
  • 8. februára 2018, 11:42
  • Autor:Martina Radošovská

Posledný zo zimných halových turnajov organizovaný Oblastným futbalovým zväzom Trnava patril žiakom.

V štyroch skupinách sa v závere januára v Mestskej športovej hale Trnava stretlo 17 družstiev a odohralo 28 zaujímavých zápasov. Víťazmi skupín sa stali Siladice, Zavar, Pečeňady a Boleráz.

1. skupina: Voderady, Siladice, Kopánka, Ružindol


Už úvod prvej skupiny bol strelecky plodný potom, čo Siladice uštedrili Kopánke sedem gólov. Najviac sa v zápase blysol Nikolas Bango, ktorý prispel k tomuto výsledku štyrmi presnými zásahmi. Po peknom výkone Siladíc prevzali štafetu Voderady a porazili Ružindol 5:1. Tieto dva silné celky, ktoré sa predviedli v úvodných zápasoch, pokračovali na palubovke vzájomným stretnutím, v ktorom zvíťazili Siladice 5:1.
V stretnutí Kopánky s Ružindolom sa zrodil výsledok 4:0 a chlapci z trnavskej štvrte sa s Voderadmi podelili o body po výsledku 1:1. Siladice išli za víťazstvom v skupine aj v zápase s Ružindolom, v ktorom zvíťazili 4:0. Najlepším strelcom skupiny sa stal Nikolas Bango (Siladice), ktorý počas turnaja vsietil šesť gólov.

2. skupina: Modranka „B“, Zavar, Zeleneč, Hrnčiarovce


Aj keď druhá skupina nebola taká bohatá na góly, vo výkonoch nezaostávala. Prvé stretnutie ovládol Zavar, ktorý zvíťazil nad Hrnčiarovcami 3:0. O jeden gól menej strelil Zeleneč Modranke „B“, no rozohratí chlapci z tejto trnavskej štvrte v ďalšom zápase potrápili rovesníkov zo Zavara. Napokon prehrali tesne 3:4.
V susedskom derby si Zeleneč vybojoval ďalšie tri body na úkor Hrnčiaroviec a v predposlednom zápase sa z družstiev bez bodu (Modranka a Hrnčiarovce) napokon tešili hráči Hrnčiaroviec. O víťazstvo sa pobili šesťbodoví Zavar a Zeleneč, tento súboj lepšie zvládol Zavar s výsledkom 3:2. Najlepším strelcom skupiny sa stal Dávid Bartovič zo Zavara, ktorý strelil štyri góly.

3. skupina: Pečeňady, Chtelnica, Slávia TT, Cífer


Pečeňady otvorili zápas tretej skupiny úvodným gólom Milana Šípku a dostali sa do vedenia nad Sláviou TT 1:0. Šípka ani nie o minútu zopakoval rovnakú akciu, a keď sa k slovu dostal aj Jamrich a opäť Šípka, bolo rozhodnuté. Za Sláviu v závere upravil na 1:4 Panáček. Cífer sa hneď v prvom stretnutí rozstrieľal s Chtelnicou, a to 5:0.
Po dvoch zápasoch bolo jasné, že o prvenstvo sa popasujú práve tieto dve družstvá. Chtelnica neuspela ani so Sláviou. Tá už v 2. minúte viedla gólom Kobetiča, a aj keď Bocian vyrovnal na 1:1, nestačilo to, pretože za Sláviu pridal ďalšie dva góly Orlovský – 1:3.
Od stretnutia Pečeňady – Cífer sa čakalo veľa a tieto očakávania sa aj splnili. Išlo o veľmi bojovný zápas s maximálnym nasadením hráčov na oboch stranách. Cífer išiel do vedenia ako prvý vďaka gólu Jakuba Ondrušku, ale Pečeňadom sa podarilo po viacerých nezdarných pokusoch vyrovnať Petrášom na 1:1. Obe strany nasadili v zápase vysoké tempo a po palubovke sa behalo hore dole. Šance boli na oboch stranách, ale Cífer tesne míňal bránu, Pečeňadom všetky šance zmaril výborný Arien Lopatka. Zvrat prišiel tesne pred koncom zápasu, keď sa Petrášova hlavička odrazila od brvna priamo do cíferskej brány. Veľká radosť nastala na strane Pečeniad, ktoré tesným výsledkom zdolali Cífer 2:1.
V predposlednom zápase zabojovali Pečeňady o ďalšie body, ale tentoraz s Chtelnicou. Do vedenia sa dostali ako prvé, skóre opäť otvoril Šípka. Chtelnica vyrovnala Bocianom na 1:1, ale Pečeňady sa opäť dostali na koňa a pre istotu sa poistili trojgólovým rozdielom, ktorý v závere znížil na 2:4 Bocian.
V poslednom zápase sa zrodila remíza, aj keď pre Cífer možno trochu prekvapivá. Ten viedol od začiatku gólom Michala Ondrušku a udržiaval si vedenie takmer počas celého zápasu. Až v samotnom závere stratili víťazstvo po vyrovnávajúcom góle Indríška.
Najlepšími strelcami skupiny sa stali Milan Šípka a Dávid Petráš z ŠK 2011 Pečeňady, ktorí zaznamenali po štyri presné zásahy.
Výsledky:
■ Slávia TT – Pečeňady 1:4 (Panáček – Šípka 3, Jamrich)
■ Cífer – Chtelnica 5:0 (J. Ondruška 2, Fischer, M. Ondruška, Krosner)
■ Chtelnica – Slávia TT 1:3 (Bocian – Kobetič, M. Orlovský 2)
■ Pečeňady – Cífer 2:1 (Petráš 2 – J. Ondruška)
■ Chtelnica – Pečeňady 2:4 (Bocian 2 – Petráš 2, Šípka, Adámek)
■ Cífer – Slávia TT 1:1 (M. Ondruška – Indríšek)

Ocenení účastníci štyroch skupín žiackeho halového turnaja.

4. skupina: Leopoldov, Zvončín, Boleráz, Modranka „A“, Bučany


V poslednej skupine sa stretli najúspešnejšie družstvá jesennej časti. Nastúpili proti sebe Leopoldov ako víťaz piatej ligy, skupina B, Zvončín ako víťaz piatej ligy, skupina A, a tímy, ktoré obsadili prvé tri priečky najvyššej žiackej súťaže v oblasti – Modranka „A“, Boleráz a Bučany.
Najsilnejšia skupina priniesla kvalitné výkony a veľkú rivalitu na palubovke. Otvoril ju zápas Modranky „A“, ktorá súperovi z Leopoldova dala poriadne zabrať a porazila ho 5:1. V ďalšom, pomerne vyrovnanom stretnutí, mal viac šťastia Zvončín, ktorý si udržal jednogólové vedenie nad Bolerázom až do konca – 2:1.
Nasledujúci súboj bol čisto v réžii Bučian, ktoré zvíťazili nad Leopoldovom 4:0 a v ďalšom zápase Zvončín nestačil na Modranku – 1:3. Bučanom zasa nevyšlo stretnutie s Bolerázom, keď prehrali len s jednogólovým rozdielom 1:2, rovnakým rozdielom podľahli aj Modranke.
Pomerne odovzdaní hráči Leopoldova si pripísali vysokú prehru aj so Zvončínom 0:5 a vo svojom poslednom zápase turnaja tesne podľahli Bolerázu 0:1. Zvončín ukázal svoje kvality aj v predposlednom stretnutí, v ktorom zdolal Bučany 2:0.
Rozhodujúcim mohol byť posledný veľmi bojovný zápas Modranky s Bolerázom. Modranke stačila na prvú priečku remíza, ale už od prvej minúty bolo jasné, že to nebude mať jednoduché. Napokon prehrala 0:2, čím sa poriadne zamotala výsledná tabuľka.
Pri rovnakom počte bodov Bolerázu, Modranky a Zvončína boli rozhodujúce vzájomné zápasy, v ktorých si však všetky tri družstvá pripísali na konto jednu výhru a jednu prehru. Preto o poradí rozhodovalo lepšie skóre v minitabuľke týchto troch účastníkov a z víťazstva v skupine sa tešili hráči Bolerázu.
Najlepším strelcom štvrtej skupiny sa stal Erik Hrdlička (Modranka) s piatimi gólmi, tesne za ním sa umiestnil Filip Weisenpacher (Zvončín) so štyrmi presnými zásahmi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela