Prestupový kolotoč v okresných súťažiach

  • Šport / Futbal
  • 8. februára 2018, 11:45
  • Autor:Ján Král

Na prestupovom trhu je rušno v týchto dňoch aj v kluboch z nižších súťaží. Viaceré riešia pred odvetnou časťou futbalových súťaží posilnenie kádrov a my vám prinášame niektoré zaujímavé hráčske presuny.

Štvrtoligové Veľké Kostoľany cez zimu opustil pravý bek Adam Kolarovič, ktorý zamieril do Častkoviec, krídelník Erik Svítek sa vrátil do Dubovian a útočník Peter Blanárik sa dohodol s Veľkou Mačou a brankár Martin Orichel s Galantou. Naopak, do klubu pribudli okrem dávnejšie avizovaného kanoniera Patrika Dolinaja zo Zvončína aj stredopoliari Dávid Hlavatovič (Dechtice) a Ján Gábriš (Červeník).
Červeník vyriešil odchod jedného zo svojich kľúčových hráčov angažovaním Mareka Tajbera z Koplotoviec. Tvorivý stredopoliar prichádza do známeho prostredia, svojho času pôsobil v Šulekove, na ihrisku v Červeníku spoluorganizoval rôzne mládežnícke kempy. Z Červeníka odišiel aj Denis Kopúnek. Obranca využiteľný na viacerých postoch sa presunul späť do trnavskej Slávie, kam spolu s ním prichádza aj stredopoliar Ľubomír Halmo zo Siladíc.
Futbalový Zeleneč získal cez zimu viaceré posily. Medzi novými tvárami je aj hráč s ligovými skúsenosťami Martin Babic. Tridsaťpäťročný tvorivý stredopoliar je odchovancom Zelenča. Futbalovo rástol v trnavskom Spartaku, do ligy však nazrel až v Nitre. Neskôr hral za Močenok, Jaslovské Bohunice, najvyššiu súťaž opäť v Zlatých Moravciach, Senici a posledné roky strávil v nižších rakúskych súťažiach. Naposledy obliekal dres štvrtoligového St. Margarethenu, kde ho ale sužovali zdravotné problémy. Teraz sa rozhodol pre návrat na Slovensko.
„Dohodol som sa so Zelenčom, budem mať u nich registračku, to je pravda, ale návrat na ihriská nevidím až tak ružovo. Mám problémy s lýtkovým úponom. Skôr je to o tom, že si občas možno pôjdem zahrať, nie však každý zápas,“ povedal M. Babic.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava