Zabojujme opäť o Žihadielko

  • Spravodajstvo
  • 24. januára 2018, 09:37
  • Autor:am

A je tu ďalšie hlasovanie o nové detské ihrisko Žihadielko. Napriek tomu, že Piešťanci minulý rok zabrali a vybojovali ihrisko s motívom Včielky Maje, ktoré dnes stojí na Vážskej ulici, mesto sa zapojilo aj do ďalšieho ročníka.

Novinkou v hlasovaní totiž je, že mestá, v ktorých už spoločnosť Lidl Žihadielko postavila, môžu hrať o ďalšie ihrisko. Vytvorenú majú špeciálnu kategóriu bývalých víťazov.
Piešťany sú však zatiaľ takmer na chvoste rebríčka, keď si spomedzi 17 zúčastnených miest držia 15. priečku. Na prvých dvoch výherných pozíciách je od začiatku hlasovania Trnava a Trenčín, na ktoré Piešťany strácajú takmer tritisíc hlasov. Pýtali sme vedenia mesta, kde by nové ihrisko v prípade výhry mohlo stáť, a zaujímalo nás i to, či mesto plánuje hlasovanie prípadne podporiť súťažou ako minulý rok, no odpovede sme nedostali. Mesto však po prijatí otázok zdieľalo informáciu o Žihadielku na svojej webstránke.
„Žihadielko je projekt, ktorý spája – rodiny a dokonca celé mestá. Odozva za doterajšie dva ročníky bola mimoriadne pozitívna. Žihadielka sa nachádzajú v dvadsiatich mestách po celom Slovensku a deti sa na ne rady vracajú, trávia svoj voľný čas na čerstvom vzduchu spolu so svojimi rodičmi a priateľmi. Moderných a bezpečných ihrísk stále nie je v našich mestách dosť, a preto opäť všetkých – veľkých i malých – pozývame do sveta Včielky Maje,“ povedal Matúš Gála, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika.
K dvadsiatim postaveným ihriskám tak tento rok pribudne desať ďalších, o ktoré budú súperiť mestá, a v prípade Bratislavy a Košíc aj mestské časti, v ktorých sa nachádza aspoň jedna predajňa Lidl. Celkovo 74 lokalít súperí v piatich kategóriách – prvé štyri vznikli na základe počtu obyvateľov, piata pozostáva z víťazných miest a mestských častí z rokov 2016 a 2017.
Hlasovanie verejnosti prebieha na stránke www.zihadielko.sk od 15. januára do 28. februára 2018 (23:59:59). Jedinou podmienkou je registrácia na spomenutom webe. Užívateľ registráciu potvrdí overovacím kódom, ktorý mu bude zaslaný vo forme bezplatnej SMS na zadané mobilné telefónne číslo patriace operátorovi v rámci Slovenska.
Každý registrovaný účastník bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita. Jeden hlas navyše je možné každý deň získať za zvládnutie jednoduchej online hry. Priebežné poradie bude zverejnené a s výnimkou posledného týždňa pravidelne aktualizované na spomenutej webstránke. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín