T. Páleníková: Košiciam môžeme konkurovať

  • Šport / Basketbal
  • 24. januára 2018, 06:09
  • Autor:th

Sklamanie na hráčkach Piešťanských Čajok po prehratom finálovom zápase bolo badateľné. Veľmi túžili po obhajobe Slovenského pohára a chceli domácich fanúšikov opäť potešiť. Košičanky im síce radosť z obhajoby trofeje nedopriali, no pekné basketbalové chvíle, na ktoré sa bude ešte dlho spomínať, áno.

Čajky bojovali zo všetkých síl a od obhajoby Slovenského pohára ich delilo len pár sekúnd. V závere však nevyriešili niektoré situácie úplne podľa predstáv a skúsené Košičanky to dokázali využiť. „Celý priebeh zápasu bol veľmi tesný. V závere sme síce súperovi odskočili, ale nepostrážili sme si detaily. Ja som stratila loptu, čo Košiciam pomohlo. Bol to super rozohraný zápas, bohužiaľ, koncovka nám nevyšla,“ povedala sebakriticky krídelníčka Terézia Páleníková.
Opora Čajok síce bola pri jednej z kľúčových situácií zápasu, no ťažko jej to vyčítať. Proti Ružomberku aj proti Good Angels patrila k najlepším hráčkam na ihrisku, preto bola ocenená ako najužitočnejšia hráčka Slovenského pohára 2018.
Čajky už v stredu ukázali, že Košičanky s nimi musia rátať, keď ich porazili 72:66. Takisto aj teraz potvrdili, že záver sezóny ešte môže byť zaujímavý. „Tieto dve stretnutia nám ukázali, že Košice sú hrateľné a môžeme im konkurovať. Ukázali sme náš potenciál, že vieme hrať dobrý basketbal, atraktívny pre divákov a v ďalšej časti sezóny budeme pracovať na tom, aby sme im boli ešte lepším súperom,“ pokračovala Páleníková.
Čajkám k hernej kvalite pomohli stretnutia v Európskom pohári FIBA či Východoeurópskej lige EEWBL. Práve tieto skúsenosti budú chcieť využiť v domácej súťaži. „Každým takýmto dobrým zápasom sa zbierajú skúsenosti. Aj z duelov Slovenského pohára ich máme kopec. V Európe sa porovnávame s hráčkami európskej kvality. Na Slovensku máme Ružomberok a Košice, čo je síce málo, preto nám stretnutia v Eurocupe či Východoeurópskej lige dodali sebavedomie a skúsenosti,“ dodala Páleníková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela