Podoby džezu očami Jána Babiča

  • Kultúra a spoločnosť
  • 24. januára 2018, 10:20
  • Autor:jb

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, už sme opäť v obvyklom životnom režime, ktorý znamená u väčšiny obyvateľov päťdňový pracovný týždeň s vidinou jeho príjemného konca. Na pohľad všedné opakovanie každodennej rutiny s občasným oživením v podobe kávičky či pohára dobrého moku s blízkou bytosťou. Nezaškodí uvedomiť si vzácnosť každého rána.

Je len na nás, ako si naše rána ozdobíme – pozdravíme suseda cestou do práce, pohladíme psíka panej z druhej strany ulice, dáme prednosť mamičke s dieťaťom pri nastupovaní do autobusu. Aj deň v povinnostiach má svoje čaro, pokiaľ ho prežijeme vo vzájomnej úcte. O to lepšie nám padne koniec pracovného týždňa s pocitom príjemne prežitých dní a s vedomím, že sme sa o to aj sami zaslúžili…
Podoby džezu na Rádiu Piešťany majú svoju železnú pravidelnosť. Už môžeme povedať, že rok po roku sa opakujú situácie a témy, ktoré tu už boli a našli pozitívnu odozvu u poslucháčov. Už pred rokom sme si pripomenuli zaujímavý úkaz.
V mesiaci január sa narodilo dvanásť popredných džezových bubeníkov! Pripomenieme si 110. výročie narodenia fenomenálneho huslistu Stephanea Grapelliho a ankety renomovaných džezových magazínov uvádzajú ďalšie rebríčky významných minuloročných albumov a ich tvorcov.
Magazín JazzTimes určil desať najlepších historických albumov roka 2017, z ktorých vyšiel víťazne Thelonius Monk a jeho album Les Liaisons Dangereuses 1960. Na európskom turné je jeden z najlepších svetových bigbandov – Jazz At Lincoln Center. Zahrá 31. januára vo Viedni a 1. februára v Brne. Priblížime si ho v relácii na Rádiu Piešťany v nedeľu 28. januára o 20.00 h.
Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav