Memoriál Ľuboša Mihálika ovládli mladíci Spartaka

  • Šport / Futbal
  • 24. januára 2018, 06:17
  • Autor:th

Počas uplynulej soboty sa v piešťanskej Diplomat aréne konal tretí ročník Memoriálu Ľuboša Mihálika. Organizátorom turnaja bola Futbalová škola Róberta Hanka (FŠRH) z Moravian nad Váhom, kde Ľ. Mihálik naposledy pôsobil. Spolu so Spartakom Trnava, AS Trenčín, PFK Piešťany a MFK Púchov vytvorili obsadenie, ktoré znamenalo konfrontáciu vysokej úrovne v kategórii U12 (ročník 2006).

Hralo sa systémom každý s každým a v zápasoch bolo vidieť, ako deti kvalitne ovládajú loptu a disponujú množstvom futbalových nápadov. Konečné poradie tímov vzniklo na základe získaného počtu bodov, do ktorých sa započítavali aj body za strelené góly – za každé prekonanie 10-gólovej hranice jeden bod.

Tím FŠRH z Moravian (v oranžovom) získal bronzové medaily.

Túto métu prekonali Spartak Trnava (17 gólov), FŠRH (14) a AS Trenčín (12). Ich vzájomné súboje boli ozdobou turnaja a práve medzi nimi sa rozhodovalo o prvých troch miestach. Tretiu priečku získali chlapci z Trenčína a v súboji s pekným futbalovým prejavom medzi FŠRH a Spartakom sa nakoniec z tesného víťazstva 2:1 tešili Trnavčania. PFK Piešťany a MFK Púchov získali jeden bod a podelili si medzi sebou štvrté a piate miesto.
Novinkou bolo ocenenie dvoch hráčov z každého družstva s najkreatívnejším herným prejavom. Ceny odovzdávali obaja synovia Ľuboša Mihálika – starší Lukáš a mladší Tomáš, ktorí napriek futbalovým povinnostiam (Lukáš v A-tíme Spartaka Trnava a Tomáš v U19 toho istého klubu) vo svojich kluboch prišli spolu s maminou Majkou povzbudiť mladých futbalistov.
Piešťanci (v žltom) obsadili spoločne s Púchovom delené štvrté a piate miesto.

„Zúčastnení sa zhodli, že práve futbalový prejav spojený s vášňou a nadšením v zápase o prvé miesto medzi Spartakom Trnava a FŠRH (týchto chlapcov v začiatkoch viedol Ľuboš Mihálik a prvý zápas v piatich rokoch hrali práve na Spartaku Trnava) ukázal, že mali vo svojich futbalových začiatkoch naozaj toho najlepšieho trénera, akého mohli mať. Určite mal z nich v sobotu veľkú radosť aj z futbalového neba prizerajúci sa Ľuboš,“ uviedol jeden z organizátorov turnaja Pavol Majerský.
Výsledky:
■ PFK Piešťany – FŠRH 0:4
■ AS Trenčín – Spartak Trnava 2:6
■ Púchov – PFK Piešťany 3:3
■ FŠRH – AS Trenčín 3:2
■ Spartak Trnava – Púchov 5:1
■ PFK Piešťany – AS Trenčín 1:4
■ FŠRH – Spartak Trnava 1:2
■ Púchov – AS Trenčín 3:4
■ PFK Piešťany – Spartak Trnava 0:4
■ FŠRH – Púchov 6:1

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava