M. Pospíšil: Všetci môžeme byť na hráčky hrdí

  • Šport / Basketbal
  • 24. januára 2018, 06:13
  • Autor:Tomáš Horký

Po slabšom vstupe do roka 2018 dokázali tréneri Čajok družstvo kvalitne pripraviť na Slovenský pohár. Svedčila o tom predvedená hra v semifinále i v smolnom finále. Napriek veľkému sklamaniu z tesnej prehry s Good Angels Košice hovoril tréner piešťanských basketbalistiek Martin Pospíšil pozitívne a vyzdvihol výkony hráčok.

Čo po takomto smolne prehratom zápase povedať? Obhajoba Slovenského pohára bola veľmi blízko…
Bohužiaľ, urobili sme chyby, ktoré sme nemali urobiť, a stali sa nám osudnými. Prehrali sme však so súperom, ktorý má mimoriadnu kvalitu a silný európsky kaliber. V závere to bolo už o šťastí a Good Angels ho mali viac. Určite sa za výkony, či už vo finále, alebo v semifinále, nemusíme hanbiť.
Hráčky bojovali ozaj o každý kúsok palubovky a vypredanú Diplomat arénu dostávali do varu. Napriek tejto tesnej prehre však hráčky zrejme môžete pochváliť?
Musím povedať, že som na moje hráčky hrdý. Odviedli maximum, pracovali skutočne tvrdo a na palubovke to bolo vidno. Myslím si, že všetci fanúšikovia a všetci ľudia v Piešťanoch a takisto aj klubový manažment môže byť hrdý na to, čo baby predviedli. To je najpodstatnejšia vec.
V posledných rokoch ste s Good Angels najväčšími rivalmi na slovenskej scéne. Tento rok si spolu ešte niekoľkokrát zahráte v rámci extraligy alebo štvrťfinále Východoeurópskej ligy. Môžu byť tieto výkony z posledných zápasov prísľubom?
Ťažko je teraz pozerať sa až tak ďaleko. Je to ale prísľub, dokážeme sa im postaviť a nechceme im dať nič zadarmo. Myslím si, že Košice to vedia. Majú veľkú kvalitu, ale my sme tím, ktorý sa nevzdáva a nepoddáva a chceme do každého zápasu ísť s tým, že chceme vyhrať.
Košice disponujú väčším rozpočtom, čo sa odráža aj na kvalite hráčok v kádri. Čajky však napriek tomu sú im dnes viac než vyrovnaným súperom. Myslíte si, že aj s nižším rozpočtom sa dajú dokázať veľké veci?
Slovenský basketbal je dosť boľavý. Každý z klubov súperí so svojimi problémami. Dávam klobúk dole pred každým, kto robí basketbal na vyššej alebo nižšej úrovni. Pred pár rokmi sa v Piešťanoch začala cesta, ktorá má stúpajúcu tendenciu či už na Slovensku, alebo v Európe. Rozpočet je dôležitý, ale na palubovke rozhodujú aj iné veci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel