A tradície pokračujú…

  • Mladí dnes / Školy
  • 24. januára 2018, 07:03
  • Autor:vr

Pokračovaním tradície v prednese povestí sa začalo v piatok 12. januára v piešťanskom Centre voľného času Ahoj okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Učitelia a rodičia si vypočuli takmer tridsať slovenských povestí. Jedna povesť bola krajšia, poučnejšia ako druhá a bolo potešením sledovať, ako sa malí človiečikovia dokážu vžiť a hlavne vcítiť do prednesu.

Súťaž mala tri kategórie a porota mala čo robiť, aby vybrala z každej z nich troch najlepších. V prvej kategórii boli najšikovnejší Ľudomil Minek (ZŠ Brezová), Alexandra Drličková (ZŠ F. E. Scherera) a Marcela Svobodová (ZŠ Banka). Druhú kategóriu vyhrala Zora Krupová (Cirkevná spojená škola), druhá bola Jasmína Šemelíková (ZŠ M. R. Štefánika), tretia Anna Marinovová (ZŠ Holubyho). V tretej kategórii zvíťazil Damián Garžík (Gymnázium P. de Coubertina) pred Olíviou Kučerovou (ZŠ Mojmírova) a Tamarou Krupovou (Cirkevná spojená škola).
Podujatie bolo ako vždy výborne zorganizované. Je namieste pochváliť nielen deti, učiteľov, rodičov, ale aj riaditeľa CVČ Miroslava Petráša, pretože vďaka jeho aktivite sa môže toto všetko zviditeľniť a veľakrát aj objaviť nový talent, o ktorom nebyť týchto akcií, by sme ani nevedeli. Všetkým, ktorí sa podujatia zúčastnili, i celému kolektívu CVČ Ahoj, ktorý sa podieľal na jeho príprave, ďakujeme.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava