Zimných úrazov pribúda

  • Spravodajstvo
  • 23. januára 2018, 17:31
  • Autor:Daniela Serišová

V priebehu minulého týždňa si poľadovica a sneženie vyžiadali svoju daň. Pohotovostná chirurgia v piešťanskej nemocnici sa riešila úrazy, ťažšie prípady privážali sanitky.

„Odkedy nasnežilo, máme zvýšený príjem úrazových stavov a zlomenín. Osobne som prijal asi päť zlomenín zapríčinených pádom na šmykľavom povrchu. Ide o zlomeniny členkov, stehien, bedrových kĺbov a zápästí,“ hovorí lekár na chirurgii Igor Kovalčuk. Väčšina úrazov si vyžaduje zložité operácie, dlhú rekonvalescenciu, fyzioterapiu a niektoré aj ďalší chirurgický zákrok po roku.
Šmykľavé, iba štrkom posypané chodníky v Piešťanoch to však nikomu neuľahčujú. Chodníky pokryté ľadom sú neschodné a sypanie ďalšieho štrku nepomáha. Odhrnutie pešej zóny či chodníkov mechanizmami je tiež nedostatočné, vyhladená vrstva chodníka sa stáva ešte nebezpečnejšou.
Riešením by bola posypová soľ Solmag S, ktorá nezamŕza, je ekologicky nezávadná a môže sa použiť aj v ochrannom pásme. Je však finančne náročná a Služby mesta Piešťany na ňu nemajú špeciálnu techniku. V prvom ochrannom pásme, ktorým je napríklad park alebo Winterova ulica, sa však ani Solmag použiť nemôže.
Obyvateľom teda nezostáva nič iné, len si kúpiť poriadne horolezecké topánky…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava