Piešťanské Čajky nehovoria o obhajobe, dôležité je najskôr zvládnuť semifinále

  • Šport / Basketbal
  • 20. januára 2018, 09:41
  • Autor:M. Duchovič/th

V krátkej histórii Piešťanských Čajok je sezóna 2016/2017 zapísaná zlatými písmami. V domácom prostredí sa im totiž podarilo získať Slovenský pohár. Opäť po roku na ich palubovke ich čaká tentoraz ďalšia výzva – obhájiť trofej pre víťaza.

Väčšia túžba po víťazstve sa premietla vo finálovom stretnutí predchádzajúceho vydania Slovenského pohára, po dvanástich rokoch napokon ukončili zverenkyne trénera Martina Pospíšila hegemóniu GOOD ANGELS Košice, keď na nimi zvíťazili 59:53. „Výzva to je, ale my sa chceme sústrediť na našu výkonnosť a ísť krok za krokom. Budeme mať dnes v semifinále Ružomberok, to je pre nás podstatné. Myslím si, že Ružomberok má túto sezónu výbornú kvalitu, ešte sa k tomu aj posilnil. My musíme ukázať vysoký štandard na to, aby sme zápas dokázali zvládnuť. Je mnoho detailov, čo sa týka zápasu. Ja osobne sa nechcem pozerať na Slovenský pohár v celom kontexte, je to momentálne o jednom zápase, o prvej štvrtine, ako sa chceme koncentrovať. Potom pôjdeme ďalej. Ak mám niečo povedať k Slovenskému poháru, tak je tam jeden veľký favorit – GOOD ANGELS Košice. Toto je jednoznačné a oni musia potvrdiť, respektíve mali by potvrdiť kvalitu. Spolu s Ružomberkom urobíme všetko pre to, aby sme im to znepríjemnili,“ povedal pred turnajom kormidelník Čajok.
Jeho zverenkyne vyladili formu v správnom čase, po neúspešnom účinkovaní na záverečnom turnaji Východoeurópskej ligy (EEWBL), dokázali pripraviť v lige prvú tohtosezónnu prehru GOOD ANGELS Košice (72:66). „Každý súper je zdolateľný, každý zápas sa totiž začína za stavu 0:0. Určite nám môže toto víťazstvo zvýšiť sebavedomie, hlavne po tom, čo sme nový rok začali vlažne. Naša energia a výkonnosť nebola na takej správnej úrovni. Ukázali sme určitú kvalitu a verím v to, že v sobotu v tom budeme pokračovať,“ uviedol po víťazstve Pospíšil.
Druhé miesto v tabuľke znamenalo pre Piešťanské Čajky priame nasadenie do semifinále. V ňom narazia na MBK Ružomberok. Čo môže cestou k úspechu na domácom turnaji? „Musíme sa dať poriadne dokopy a pripraviť sa na SP, ktorý je jeden z vrcholov sezóny. Potrebujeme, sa držať nášho konceptu a aby sa nám vyhýbali výpadky koncentrácie. Každá jedna hráčka musí ísť hranu svojich možností. Len tak môžeme uspieť. Je to krátkodobý turnaj, všetko prebehne za necelé tri dni, čiže môže sa tu stať všeličo. Nebude to vôbec jednoduché. Minulý rok nám Slovenský pohár vyšiel nad mieru. Bol to fantastický zážitok, družstvo sa parádne stmelilo a zaslúžene sme vyhrali. Musíme sa sústrediť na detaily, bojovať o každý kúsok ihriska, o každú loptu a hlavne musí mať náš výkon charakter,“ odpovedal tréner Piešťan.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel