Hudobný tip: ZAGAMI JERICHO – CITY IS MY CHURCH

  • Kultúra a spoločnosť
  • 18. januára 2018, 09:29
  • Autor:Michael Papcun

V rubrike predstavujeme albumy, ktoré stoja za vypočutie. Či už ide o známe, neznáme, či neprávom prehliadané tituly, vždy sa snažíme nachádzať svojské, unikátne odklony od bežnej produkcie.

Ako 18-ročná vyhrala vlaňajší Czeching, súťaž mladých interpretov v Čechách, a v týchto dňoch ju čaká vystúpenie na prestížnom festivale Eurosonic Noorderslag. To je v skratke Lenka Šimůnková ako Zagami Jericho. A jej debutový album City is my Church (2016).


Nahrávka pozostáva zo siedmich skladieb zapadajúcich do retrovlny, typickej pre súčasnú popkultúru. Elektronická produkcia Zagami Jericho však nie je atraktívna len kyberpunkovým cítením, dusnou basovou produkciou či atraktívnym elektronickým chladom, ale aj tým, ako dokáže tieto ingrediencie zužitkovať pre účel osobnej výpovede. Zagamine texty pridávajú digitálnemu torzu intímny charakter. Vízia futuristickej metropoly tak neostáva iba na úrovni napĺňania atraktívnych štandardov. Stáva sa metropolou vnútorného sveta, spomienok a osobných skúseností.
Nemožno prehliadnuť ani Zagamin nový videoklip Invitation. Vizuál ťažiaci z japonskej popkultúry sa približuje k tvorbe kanadskej elektronickej nymfy Grimes.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín