Výmena trénerov v MFK, Adamčíka vystriedal Majerník

  • Šport / Futbal
  • 17. januára 2018, 08:16
  • Autor:Tomáš Horký

Futbalisti MFK Vrbové sú po prvej polovici sezóny vo štvrtej lige na jedenástej priečke, no ich ambície boli o niečo vyššie. Vrbovčania už odštartovali prípravu na jarnú časť pod novým trénerom a v druhej časti ročníka 2017/2018 chcú zlepšiť svoje výkony. O jesennej časti i aktuálnych novinkách vo Vrbovom sme sa porozprávali s prezidentom MFK Igorom Spálom.

Vrbovčania odštartovali aktuálny ročník štvrtej ligy s viacerými zmenami v hráčskom kádri. Mužstvo opustili Spál, Valovič či Andrísek, ktorý ukončil kariéru. Naopak, do tímu prišli brankár Jedlička z Lokomotívy Trnava, útočníci Klasovitý z Ostrova, Srnec z Hlohovca a obranca Lipka z Trebatíc. Dlhodobo zranení boli brankár Grežo, obranca Lackovič a záložník Majgot.
Aj štart do sezóny mali futbalisti MFK celkom vydarený, no potom sa začali striedať slabšie výkony s lepšími. „Začali sme veľmi dobre, po výhrach v Kostoľanoch a doma nad Holíčom sme tesne prehrali v Šimonovanoch. Vzápätí sme trikrát remizovali – doma s Myjavou, v Partizánskom a v Jaslovských Bohuniciach. V tomto období sme zápasili s ďalšími zranenými hráčmi, a tak sa stávalo, že na lavičke náhradníkov sa objavil aj masér. Nasledovala séria troch prehier a hlavne tá domáca s Prečínom bola zahanbujúca. Snáď najhoršie sme dopadli doma s Malženicami, keď chýbalo šesť hráčov základnej zostavy, dostali sme riadny výprask 0:5. Postupne sa do mužstva vracali zranení hráči a záver jesene bol už podľa našich predstáv s výnimkou vysokej prehry v Domaniži,“ zhodnotil jesennú časť MFK prezident klubu.
Počas zimnej prestávky nastala vo Vrbovom zmena na trénerskom poste a do druhej polovice sezóny tak pôjdu s novým kormidelníkom. „Po skončení jesennej časti sa s nami rozlúčil tréner Andrej Adamčík, ktorému sa touto cestou chcem poďakovať za prácu, ktorú u nás počas jeden a pol roka odviedol. Prípravu na jarnú časť sme začali 6. januára s novým trénerom Petrom Majerníkom, ktorý pochádza z Vrbového. Počas hráčskej kariéry hrával za viaceré ligové mužstva. Naposledy viedol dorast v Interi Bratislava,“ povedal na margo trénerskej výmeny Igor Spál, ktorý takisto priblížil, ako bude prebiehať príprava na jarnú časť a či sú v pláne nejaké hráčske zmeny.
„Nakoľko sa príprava ešte len začala, je skoro hovoriť o nových hráčoch, nevieme ani, kto z uzdravených bude môcť naplno trénovať. Trénujeme štyrikrát do týždňa, striedavo na umelých plochách v Piešťanoch, Krakovanoch, Ostrove a aj v našom areáli. Prípravné zápasy odohráme s tímami Most pri Bratislave, Kalná nad Hronom, Horné Orešany, Stará Turá, Neded, Horné Obdokovce, Horná Krupá a možno aj s ďalšími.“
Momentálne postavenie v tabuľke má od spokojnosti u všetkých vo Vrbovom ďaleko, a preto chcú v druhej časti sezóny podávať konštantnejšie kvalitné výkony. „Naším cieľom je stabilizovať káder, skončiť v hornej polovici tabuľky a hlavne dobrými výkonmi prilákať na štadión viacej fanúšikov,“ zakončil I. Spál.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav