Piešťanské spravodajské naj: apríl 2017

  • Spravodajstvo
  • 3. januára 2018, 22:48
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o aktualitách a novinkách z miestnej komunálnej politiky. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom, pričom dnes si spoločne pripomenieme, čo sa v Piešťanoch udialo v apríli.

Hynek končí, Tamajka hľadá nového zástupcu
Do roka 2017 mesto Piešťany vstúpilo s dvomi viceprimátormi, no o štyri mesiace už nemalo ani jedného z nich. Po januárovej abdikácii Tomáša Hudcoviča sa postu zástupcu primátora vzdal aj Michal Hynek. Vo funkcii zotrval len do konca apríla. Hynek oznámil, že z vedúceho postu na radnici odchádza z dôvodu svojho návratu do podnikateľskej sféry a sústredenia sa na prácu v straníckych štruktúrach pred voľbami do vyšších územných celkov.

(foto: vd)

Po Ulici A. Hlinku sa už preháňajú autá
Rekonštrukcia Ulice A. Hlinku v Piešťanoch za viac ako 200-tisíc eur sa v apríli dostala do finále. Ešte v polovici mesiaca sa po vyfrézovanej a očistenej podkladovej vrstve postupne raz v jednom, raz v druhom jazdnom pruhu pohybovali ťažké mechanizmy, ktoré kládli nový asfalt. Od 24. apríla sa už po ňom preháňali automobily.
(foto: pror)

Prejavy neonacizmu a rasizmu v Piešťanoch
Kým v decembri 2016 v Piešťanoch odhalili pamätnú dosku významnému rabínovi z obdobia druhej svetovej vojny, Jisacharovi Šlomovi Teichtalovi, a pripomenuli si tým jeho výnimočné činy, v apríli sa táto doska stala terčom útoku neonacistov. Hákový kríž a symboliku pohrobkov nemeckého fašizmu v podobe písmen WP (White Pride) na pamätnú dosku v parčíku za Gymnáziom Pierra de Coubertina nastriekal neznámy autor a pátrala po ňom Národná kriminálna agentúra (NAKA).

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín