Piešťanské kultúrno-spoločenské naj: apríl 2017

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 3. januára 2018, 22:53
  • Autor:am

Rok 2017 je úspešne za nami a Piešťanský týždeň vás počas uplynulých päťdesiatich dvoch týždňov pravidelne informoval aj o novinkách zo sveta kultúry a spoločenského diania. V nasledujúcom seriáli vás preto postupne prevedieme celým rokom. Dnes si zaspomíname, čím Piešťany žili v apríli.


Český Airbus na letisku ako prvé „privítali“ poľné zajace
Piešťanské letisko zažilo v stredu 5. apríla veľkú slávu. Pristátie lietadla Airbus A319 českého národného prepravcu pri príležitosti 80. výročia zavedenia prvej civilnej dopravnej linky z Prahy do Piešťan si nenechali ujsť desiatky zvedavcov a novinárov. Prvý let civilnej dopravnej linky v roku 1937 z Piešťan do pražskej Ruzyne s medzipristátiami v českých Otrokoviciach a Brne absolvoval stroj Douglas DC-2 so štrnástimi pasažiermi na palube a let trval štyri hodiny. V jeho stopách sa minulý rok vybral stroj aeroliniek našich západných susedov Airbus A319, ktorý dokáže prepraviť viac ako 120 cestujúcich. Tento let bez medzipristátí trval 40 minút. Stroj riadil kapitán Richard Biras, pomáhal mu druhý pilot David Zelenka.

(foto: vd)

Deň narcisov: Vyzbierali viac ako 21 500 eur
Na 21. ročníku Dňa narcisov rozdávalo žlté kvety nádeje takmer dvesto dobrovoľníkov piešťanskej pobočky Ligy proti rakovine. Do pokladničiek označených logom verejnej zbierky vyzbierali v piatok 7. apríla od ľudí v uliciach, úradoch, školách i obchodoch viac ako 21 500 eur. Zbierku vykonávali v Piešťanoch, vo Vrbovom a tiež v dvadsiatich obciach regiónu.
(foto: archív L. Danišovej)

Piešťany plné majstrov Slovenska v tanci
Dievčatá a chlapci zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch prvýkrát v histórii išli na prestížnu súťaž – Majstrovstvá Slovenska vo výrazových tancoch. Počas víkendu 22. – 23. apríla obsadili najvyššie priečky a zabezpečili si postup na majstrovstvá Európy v Budapešti. Rovnako v Leviciach uspeli a do hlavného mesta Maďarska putovali aj tanečníci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav