Technici otvorili dvere deviatakom aj firmám

  • Mladí dnes / Školy
  • 1. januára 2018, 12:00

Strednú odbornú školu technickú v Piešťanoch navštívili minulý utorok deviataci z okolitých základných škôl, ktorí sa rozhodujú, kam povedú ich kroky po skončení školy.

Toto zázračné autíčko zostrojili žiaci SOŠ technickej v Piešťanoch. © Daniela Kulíková

Mnohým je už teraz jasné, že remeslo má zlaté dno. A tak, aj vzhľadom k možnosti a podpore duálneho vzdelávania, kroky chlapcov, ale i rodičov deviatakov a tiež výchovných poradcov viedli 11. decembra na Novú ulicu, kde mali na technickej škole deň otvorených dverí. „Pozvanie prijali aj zástupcovia firiem z celého regiónu, ktorí sú potenciálnymi zamestnávateľmi našich absolventov,“ uviedla zástupkyňa školy Daniela Kulíková.

Zamestnávatelia, ktorí poskytujú duálne vzdelávanie stredoškolákov, predstavili svoje firmy, ich výrobné programy  a oboznámili žiakov s poskytovanými benefitmi v rámci duálneho vzdelávania.

Ako uviedla zástupkyňa školy, počas dňa otvorených dverí sa uskutočnil míting s názvom Trendy pracovného trhu v piešťanskom regióne za účasti firiem, zriaďovateľa – Trnavského samosprávneho kraja a vedenia SOŠ technickej. Zúčastnení zhodne konštatovali, že je potrebné vytvoriť nielen vhodné podmienky na škole pre odborné vzdelávanie, ale v spolupráci s firmami aj motivovať žiakov základných škôl pre technické odbory.

(vd)

O strojárov je na trhu práce veľký záujem.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín