Tamajka odvolal Vermeša z postu konateľa bytového podniku

  • Spravodajstvo
  • 27. decembra 2017, 13:15
  • Autor:Jozef Vojčiniak, gak

Pavol Vermeš bol konateľom Bytového podniku Piešťany (BP) presne rok. A tak, ako skončila na svojom poste tesne pred Vianocami v roku 2016 bývalá konateľka Eva Kolláriková, rovnako bez predchádzajúceho vyrozumenia a riadneho zdôvodnenia sa piešťanský primátor Miloš Tamajka zbavil aj jej nástupcu Pavla Vermeša. Informácie o tom priniesla piešťanská regionálna televízia TV Piešťany.

„O ničom neviem, o ničom som nebol informovaný. Ani o tom, že by sa konala nejaká valná hromada, ktorá by o tom rozhodla,“ uviedol pre Piešťanský týždeň Pavol Vermeš s tým, že vyjadrovať sa k týmto informáciám bez poznania okolností nebude.
Keďže ale na popud Pavla Vermeša primátor Miloš Tamajka „vyhnal“ z valného zhromaždenia BP poslancov zastupiteľstva a sám sa stal jeho jediným členom, možno počas štedrovečerného stolovania medzi kapustnicou a vysmážaným kaprom so šalátom sa u Tamajkovcov zrodilo takéto, podľa mnohých dlho očakávané rozhodnutie.
Pavol Vermeš nastúpil na post šéfa radničných právnikov na jar v roku 2016. V závere toho istého roku sa stal aj konateľom mestského BP za okolností, ktoré v novembri tohto roku okresný prokurátor označil za nezákonné.
Počas svojho pôsobenia vo funkcii konateľa BP sa Vermeš zapísal do povedomia verejnosti aj arogantným a drzým správaním k poslancom mestského zastupiteľstva, čo charakterizuje i jeho výraz voči poslankyni Ivete Babičovej, ktorú, keď kritizovala jeho kroky v BP, počastoval výrazom, že sa tomu rozumie ako koza petržlenu.
Vermeša sme vo februári tohto roku prichytili pri vynášaní tisícov kópií dôvernej obchodnej dokumentácie z mestskej eseročky, čo následne odôvodnil, že kópie si vyhotovil pre svoju potrebu, aby ich mohol doma v Dubovanoch porozkladať po koberci a skontrolovať.
Za Vermeša prepadla i platnosť verejného obstarávania na zhotoviteľa parkoviska na Školskej ulici, na ktoré mal BP vyčlenené finančné prostriedky v objeme stotisíc eur. Sľuboval lacnejšie parkovisko, no ani dnes nie len že nie je lacnejšie parkovisko, ale dokonca nie je žiadne a vyčlenená suma sa v účtovníctve BP „stratila“. Vraj v dôsledku rozsiahlych rekonštrukčných prác na rozvodoch tepla.
Počas Vermešovho konateľovania sa BP vybral aj cestou najmenej transparentných verejných obstarávaní a v auguste tohto roku sme poukázali na vopred vybratého víťaza kontroverznej súťaže na prenájom tepelného hospodárstva BP.
Pavol Vermeš sa za ten rok, čo bol vo funkcii, preukázal i stihomamom, ktorým pri výkone tejto funkcie zrejme trpel a utratil 42-tisíc eur za bezpečnostný audit budovy BP a výpočtovej techniky, čo na zastupiteľstve obhajoval i tým, že vie, že je monitorovaný a sledovaný.
V poslednom období však na mestskej rade či mestskom zastupiteľstve už verejne nevystupoval a pôsobil skôr utiahnuto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava