Vanilkové rožky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:05
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Zamiesime cesto a dáme ho do chladničky odpočinúť asi na 1 hodinu. Potom z cesta urobíme valček, z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky, a šúľame rožteky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom. Pečieme pri 165 °C, kým nezačnú ružovieť končeky. Ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým cukrom.
Suroviny: 280 g hladkej múky, 210 g masla, 100 g postrúhaných orechov, 70 g práškového cukru

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 1. apríla. V tento deň sa v roku 1805 v Blatnej narodil a 16. marca 1879 v…
  • 31.03.2023, 22:27
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 1. apríla 2023
Meniny má Hugo, zajtra Zita