Medový závin

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:07
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Všetky suroviny podľa priloženého zoznamu spolu zmiešame a 12 hodín necháme odležať. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú rozvaľkáme, natrieme lekvárom a navrch poukladáme posekané orechy. Zavinieme, potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť. Pečieme na 170 °C 30 až 45 minút.
Suroviny: 600 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 100 g tuku (Hera a podobne), 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 4 polievkové lyžice medu, 1 kávová lyžica mletej škorice, 1 kávová lyžica mletých klinčekov

Najnovšie správy

Obyvatelia piešťanských sídlisk sa z času na čas stretávajú s nepríjemným problémom. Tým sú preplnené nádoby na separovaný odpad, a…
  • 20.07.2018, 09:00
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je piatok 20. júla. Meniny má Iľja, Eliáš.
  • 20.07.2018, 08:00
  • Dobré ráno, Piešťany! / Spravodajstvo
Štvrtok, 31. september 2017
Meniny má Noro, zajtra Drahoslava