Medový závin

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:07
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Všetky suroviny podľa priloženého zoznamu spolu zmiešame a 12 hodín necháme odležať. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú rozvaľkáme, natrieme lekvárom a navrch poukladáme posekané orechy. Zavinieme, potrieme rozpusteným maslom a dáme piecť. Pečieme na 170 °C 30 až 45 minút.
Suroviny: 600 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 100 g tuku (Hera a podobne), 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 4 polievkové lyžice medu, 1 kávová lyžica mletej škorice, 1 kávová lyžica mletých klinčekov

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 18.03.2023, 22:30
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 20. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla pre deti a mládež, Medzinárodným dňom šťastia a Svetovým…
  • 19.03.2023, 22:24
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. marca 2023
Meniny má Víťazoslav, zajtra Blahoslav