Medové guľky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:03
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vymiesime si cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky. Potom z neho odoberáme malé kúsky a tvarujeme malé guľôčky s veľkosťou orecha. Uložíme na plech, ďalej od seba, lebo dosť narastú. Na každú guľôčku položíme polovičku jadierka vlašského orecha a pritlačíme. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 °C asi 10-15 minút.
Suroviny: 280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 1 polievková lyžica medu, 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 1 kávová lyžica mletej škorice, dva klinčeky, 2 ks vajec

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín