Medové guľky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:03
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vymiesime si cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky. Potom z neho odoberáme malé kúsky a tvarujeme malé guľôčky s veľkosťou orecha. Uložíme na plech, ďalej od seba, lebo dosť narastú. Na každú guľôčku položíme polovičku jadierka vlašského orecha a pritlačíme. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 °C asi 10-15 minút.
Suroviny: 280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 1 polievková lyžica medu, 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 1 kávová lyžica mletej škorice, dva klinčeky, 2 ks vajec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 26.03.2023, 22:30
  • Dobré ráno, Piešťany!
Žiaci tanečného súboru Austedis pod vedením učiteľky Miriam Šupenovej zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch predviedli svoje tanečné schopnosti v…
  • 26.03.2023, 00:01
  • Mladí dnes / Piešťany
Dnes je nedeľa 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 25.03.2023, 22:07
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 27. marca 2023
Meniny má Alena, zajtra Soňa