Medové guľky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:03
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vymiesime si cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky. Potom z neho odoberáme malé kúsky a tvarujeme malé guľôčky s veľkosťou orecha. Uložíme na plech, ďalej od seba, lebo dosť narastú. Na každú guľôčku položíme polovičku jadierka vlašského orecha a pritlačíme. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 °C asi 10-15 minút.
Suroviny: 280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 1 polievková lyžica medu, 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 1 kávová lyžica mletej škorice, dva klinčeky, 2 ks vajec

Najnovšie správy

Dnes je piatok 20. júla. Meniny má Iľja, Eliáš.
  • 20.07.2018, 08:00
  • Dobré ráno, Piešťany! / Spravodajstvo
Obyvatelia piešťanských sídlisk sa z času na čas stretávajú s nepríjemným problémom. Tým sú preplnené nádoby na separovaný odpad, a…
  • 20.07.2018, 09:00
  • Piešťany / Spravodajstvo
Štvrtok, 31. september 2017
Meniny má Noro, zajtra Drahoslava