Medové guľky

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:03
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vymiesime si cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladničky. Potom z neho odoberáme malé kúsky a tvarujeme malé guľôčky s veľkosťou orecha. Uložíme na plech, ďalej od seba, lebo dosť narastú. Na každú guľôčku položíme polovičku jadierka vlašského orecha a pritlačíme. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 180 °C asi 10-15 minút.
Suroviny: 280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 1 polievková lyžica medu, 1 kávová lyžica sódy bikarbóny, 1 kávová lyžica mletej škorice, dva klinčeky, 2 ks vajec

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 30. októbra. Tento deň je Výročím deklarácie slovenského národa. Meniny má Šimon.
  • 30.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 31. októbra. Tento deň je Dňom reformácie a Svetovým dňom sporenia. Meniny má Aurélia.
  • 31.10.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 31. októbra 2025
Meniny má Aurélia, zajtra Denis, Dennis, Denisa