Kiwi rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:01
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 165 °C asi 30 minút.
Po upečení a vychladnutí natrieme plnkou a naukladáme nakrájané kiwi, asi 8 kúskov. Dáme dobre zachladiť aj na 2 hodiny. Uvarenú polevu necháme mierne ochladnúť a nalejeme na vychladený zákusok.
Po zatuhnutí polevy krájame. Môžeme si spraviť aj modernejšiu verziu do mištičiek: z cesta si vykrojíme požadovaný tvar podľa toho, akú mame nádobku, a na spodok dáme cesto, potom pomocou cukrárskeho vrecka dáme plnku, kiwi a zalejeme polevou.
Suroviny:
cesto: 6 ks vajec, 180 g práškový cukor, 180 g polohrubej múky, prášok do pečiva
plnka: 1 ks šľahačka, 1 bal. vanilkový cukor, 1 bal. stužovač – vyšľahať a pridať, 2 ks kyslej smotany
poleva: 1/2 l vody, 1 bal. zlatý klas, 100 g práškový cukor, 1 bal. ovocného nápoja v prášku kiwi

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 20. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla pre deti a mládež, Medzinárodným dňom šťastia a Svetovým…
  • 19.03.2023, 22:24
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 18.03.2023, 22:30
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 20. marca 2023
Meniny má Víťazoslav, zajtra Blahoslav