Kiwi rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:01
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 165 °C asi 30 minút.
Po upečení a vychladnutí natrieme plnkou a naukladáme nakrájané kiwi, asi 8 kúskov. Dáme dobre zachladiť aj na 2 hodiny. Uvarenú polevu necháme mierne ochladnúť a nalejeme na vychladený zákusok.
Po zatuhnutí polevy krájame. Môžeme si spraviť aj modernejšiu verziu do mištičiek: z cesta si vykrojíme požadovaný tvar podľa toho, akú mame nádobku, a na spodok dáme cesto, potom pomocou cukrárskeho vrecka dáme plnku, kiwi a zalejeme polevou.
Suroviny:
cesto: 6 ks vajec, 180 g práškový cukor, 180 g polohrubej múky, prášok do pečiva
plnka: 1 ks šľahačka, 1 bal. vanilkový cukor, 1 bal. stužovač – vyšľahať a pridať, 2 ks kyslej smotany
poleva: 1/2 l vody, 1 bal. zlatý klas, 100 g práškový cukor, 1 bal. ovocného nápoja v prášku kiwi

Najnovšie správy

Viacerí vodiči si všimli, že na ceste medzi Drahovcami a Piešťanmi je odstavený osobný automobil. Podľa našich informácií je tam…
  • 14.08.2018, 10:00
  • Spravodajstvo / Región
O majetku mesta rozhodovali poslanci bez prítomnosti verejnosti. Takýto postup odsúhlasilo v úvode augustového zasadnutia piešťanského zastupiteľstva všetkých dvanásť prítomných…
  • 14.08.2018, 11:00
  • Piešťany / Spravodajstvo
V stredu 8. augusta na hematologicko-tranfúziologickom oddelení Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch darovalo krv 24 darcov.
  • 14.08.2018, 21:00
  • Piešťany / Spravodajstvo
Štvrtok, 31. september 2017
Meniny má Noro, zajtra Drahoslava