Kiwi rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:01
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 165 °C asi 30 minút.
Po upečení a vychladnutí natrieme plnkou a naukladáme nakrájané kiwi, asi 8 kúskov. Dáme dobre zachladiť aj na 2 hodiny. Uvarenú polevu necháme mierne ochladnúť a nalejeme na vychladený zákusok.
Po zatuhnutí polevy krájame. Môžeme si spraviť aj modernejšiu verziu do mištičiek: z cesta si vykrojíme požadovaný tvar podľa toho, akú mame nádobku, a na spodok dáme cesto, potom pomocou cukrárskeho vrecka dáme plnku, kiwi a zalejeme polevou.
Suroviny:
cesto: 6 ks vajec, 180 g práškový cukor, 180 g polohrubej múky, prášok do pečiva
plnka: 1 ks šľahačka, 1 bal. vanilkový cukor, 1 bal. stužovač – vyšľahať a pridať, 2 ks kyslej smotany
poleva: 1/2 l vody, 1 bal. zlatý klas, 100 g práškový cukor, 1 bal. ovocného nápoja v prášku kiwi

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila