Kiwi rez

  • Kultúra a spoločnosť
  • 26. decembra 2017, 09:01
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Sladké recepty Janky Zemkovej

Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom a primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme na 165 °C asi 30 minút.
Po upečení a vychladnutí natrieme plnkou a naukladáme nakrájané kiwi, asi 8 kúskov. Dáme dobre zachladiť aj na 2 hodiny. Uvarenú polevu necháme mierne ochladnúť a nalejeme na vychladený zákusok.
Po zatuhnutí polevy krájame. Môžeme si spraviť aj modernejšiu verziu do mištičiek: z cesta si vykrojíme požadovaný tvar podľa toho, akú mame nádobku, a na spodok dáme cesto, potom pomocou cukrárskeho vrecka dáme plnku, kiwi a zalejeme polevou.
Suroviny:
cesto: 6 ks vajec, 180 g práškový cukor, 180 g polohrubej múky, prášok do pečiva
plnka: 1 ks šľahačka, 1 bal. vanilkový cukor, 1 bal. stužovač – vyšľahať a pridať, 2 ks kyslej smotany
poleva: 1/2 l vody, 1 bal. zlatý klas, 100 g práškový cukor, 1 bal. ovocného nápoja v prášku kiwi

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 1. júla. V roku 1938 sa narodil pedagóg a publicista Kornel Duffek. Tento deň je Medzinárodným dňom…
  • 01.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 2. júla. Tento deň je Svetovým dňom UFO. Meniny má Berta.
  • 02.07.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 3. júla 2025
Meniny má Miloslav, zajtra Prokop