Zimná paráda s trhmi aj vareným pivom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. decembra 2017, 08:25
  • Autor:vd

Ak „troksia“ štyri mladé mamičky, môže to byť paráda, ale len s pôžitkom pre ne samotné. Ale ak štyri mamičky z Piešťan usporiadajú vianočné trhy aké tu ešte neboli, je z toho zimná paráda – Winterparáda. A práve toto sa deje dnes a dialo aj včera v historickej budove bývalej piešťanskej elektrárne na Staničnej ulici. Úžitok i pôžitok môžete mať z ich úsilia aj vy.

Stačí vojsť do  Elektrárne Piešťany a už vás tam milá „recepčná“ Jana Sabová privíta a nasmeruje na vianočné trhy s tovarom ako šitým pod stromček. Keď si z tých originálnych kúskov, čo vytvorili dizajnéri z celého Považia niečo vyberiete, môžete sa ponúknuť  šťavnatým hovädzím mäskom so zeleninou a všelijakými mňamkami v chrumkavej žemli, ale aj vegetariánskym pokrmom, zapiť tú dobrotku vareným pivom podľa starých receptúr, kvalitným grogom či vareným vínkom. Rozprúdia krv a navodia príjemnú atmosféru.
„Vítam vás na Wintreprapáde v piešťanskej elektrárni. Dnes sa tu prezentujú lokálne dizajnérske značky. Svoje výrobky sem prišli predstaviť dizajnéri, ktorí venujú svoj čas úžitkovému alebo textilnému dizajnu. Máme tu rôzne koncepty. Jedným z nich je aj zdravá strava. Môžete tu nakupovať tovar s obalmi, ktoré su recyklovateľné, takže bez odpadu.“
Podujatie odštartovalo vo štvrtok 21. decembra o 15.00 h pokračuje aj v piatok 22. decembra od popoludnia až do deviatej večer.  Svoj tovar tu ponúka  dvadsaťdva lokálnych predajcov, sú rozmiestnení v celej budove Piešťanskej Elektrárne. 
„Nezabudli sme ani na deti, pre ktoré je prichystaný priestor s workshopmi pod vedením Piešťanskej knižnice. Dúfame, že vás tam uvidíme,“ pozývajú na svoje podujatie jeho duše – Jana Sabová, Kataríny Malíková a Gálová spolu s Alicou Kucharovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel