Vianočný list: Uvidíme sa čoskoro… Milujem Ťa! Ježiš

  • Spravodajstvo
  • 22. decembra 2017, 11:20
  • Autor:red

Blížia sa Vianoce. Opäť si budeme pripomínať, ako sme dostali ten najväčší dar Božieho syna. Ak aj v niektorých ľuďoch môžeme dostať veľký dar, tým skôr v Ježišovi Kristovi, ktorý je pravý Boh a pravý človek.

Krátko pred Vianocami nás povzbudila jedna milá pani z Dolnej zeme, z mestečka Kysáč, zo Srbska, kde žijú zahraniční Slováci. Navštevuje aj náš cirkevný zbor. Stala sa pre nás tiež takým darom alebo anjelom. Prečítala nám v kostole jednu peknú poviedku, s ktorou sa s vami chcem podeliť. Sú to akoby slová Ježišove do našej doby.
„Ako dobre vieš, moje narodeniny sa blížia. Každý rok sa koná oslava na moju počesť a myslím si, že tak bude aj tento rok. Spočiatku ľudia chápali a boli vďační za všetko, čo som pre nich urobil. Teraz sa zdá, že už nik nepozná skutočný dôvod osláv.
Aj vlani bola usporiadaná takáto slávnosť na moju počesť. Bol som oslávenec, ale nebol som pozvaný. Keď prišiel deň mojich narodenín, prišiel som, ale nechali ma vonku pred zabuchnutými dverami. A ja som tak veľmi chcel byť s nimi. Nepozvaný, ale predsa som sa rozhodol ticho vojsť.
Všetci jedli, pili, niektorí boli aj opití a nesmierne sa na všetkom bavili. Ale našiel som aj smutných až zúfalých a mnohí z nich pili tiež. Ľudia si začali rozdávať darčeky, otvárali ich, plní očakávania. Keď už boli všetky otvorené, nesmelo som sa obzrel, či tam snáď nebude aspoň jeden pre mňa. Veď akoby si sa cítil ty, keby na tvojich narodeninách boli obdarovaní všetci, okrem teba – oslávenca?
Bol by som rád, keby si mi tieto Vianoce dovolil vstúpiť do svojho života. Potešilo by ma, keby si uznal skutočnosť, že pred vyše dvetisíc rokmi som prišiel dobrovoľne na tento svet obetovať svoj život na kríži, aby som ťa zachránil. Dnes jediné, čo chcem, je, aby si tomu veril celým svojím srdcom. Keďže ma mnohí nepozvali na svoju párty, budem mať svoju vlastnú veľkolepú oslavu, akú si nikto nevie predstaviť. Stále ešte prebiehajú prípravy. Chcem vedieť, či prídeš, aby som ti rezervoval miesto. Budem na vás všetkých čakať aj na tohtoročnej oslave. Uvidíme sa čoskoro… Milujem ťa! Ježiš.“
Áno, takúto oslavu, kde bude Ježiš naozaj prítomný, usporiadajme aj my. Nech to nie je oslava síce o ňom, ale bez Neho. Nech nie sme, ako to bolo na jednom obraze od istého maliara, ktorý nakreslil Betlehem, ale nenakreslil tam Ježiša. Bolo tam všetko, čo má byť v Betleheme, len Ježiš v ňom chýbal. V Ježišovi je nám daný ten najúžasnejší dar, aký sme mohli dostať, len ho treba „rozbaliť“, tešiť sa a žiť práve z Neho. On nám dáva zmysel života, On nás vykupuje z priestupkov, z hriechov. On nám prináša aj večný život. On nás vykupuje zo smrti večnej a moci diabolskej.
Prajem vám, aby ste Ho znovu objavili a tešili sa z Neho v Jeho chrámoch, v domácnostiach i v celom ďalšom živote.
ThDr. Branislav Dolinský, zborový farár Evanjelického cirkevného zboru a. v. v Piešťanoch

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek