Riešili najmä „nefutbalové“ problémy

  • Šport / Futbal
  • 22. decembra 2017, 08:23
  • Autor:Tomáš Horký

Futbalisti OFK Drahovce nemajú za sebou príliš vydarenú jeseň. Po „administratívnom“ návrate do šiestej ligy mali patriť minimálne do prvej polovice tabuľky. Realita je však taká, že sa nachádzajú až na pätnástom mieste.

Šiesta liga po prijatí mužstiev, ktoré nechceli hrať piatu ligu, nabrala na kvalite. Drahovciam sa prognózovalo, že by mali patriť na iné priečky, než na ktorej sa po prvej polovici sezóny nachádzajú. V tábore OFK tak s prvou polovicou sezóny nevládne spokojnosť. Zo šestnástich zápasov vyhrali Drahovčania len štyri, dvakrát sa im podarilo získať bod za remízu a až desaťkrát odchádzali z ihriska so sklonenými hlavami.
Ekonomický manažér a donedávna aktívny hráč Peter Michálek prezradil, čo stojí za zlou formou Drahoviec: „O spokojnosti s jesennou časťou rozhodne hovoriť nemôžeme. Šiesta liga je momentálne veľmi kvalitná. Sú tam tímy, ktoré majú dobre vyskladané kádre, a sú to nároční súperi.“
Detailnejšie pomenoval tiež nečakané problémy, s ktorými sa v Drahovciach borili počas jesene. „Najskôr sme dlho zháňali trénera, až sa toho chopil František Šuran, a následne prišli problémy so skladaním kádra. Niektorí hráči začali chodiť po svadbách, rozlúčkach so slobodou, ďalší začali stavať domy, takže cez víkend neboli k dispozícii. Okrem toho prišli zranenia, niekoľko chalanov muselo ísť pod skalpel. Veľmi ťažko sa nám vôbec skladala zostava. V niektorých stretnutiach dokonca nastupovali starí páni, ktorí pred pár rokmi skončili s aktívnou činnosťou.“
Personálne problémy Drahoviec znamenali napríklad aj takú skutočnosť, že stopérska dvojica nenastúpila počas jesene ani raz v rovnakom zložení. To všetko sa automaticky odzrkadlilo aj na výsledkoch, čo je pochopiteľné. S pribúdajúcimi prehrami a nie príliš pozitívnou náladou prichádzala frustrácia vo vnútri tímu, čo nádej na zlepšenie rozhodne nezvyšovalo.
„Prišla profesionálna deformácia. Nedarilo sa, začala nechuť, chalanov to prestávalo baviť a morálka klesala. Cez zimnú prestávku sme aj rozmýšľali o zvolaní stretnutia, aby sme si povedali ako ďalej. Nakoniec sme to nechali tak, nech si každý oddýchne, načerpá nové sily a snáď to pôjde na jar lepšie,“ pokračoval ekonomický manažér klubu.
Do jarnej časti chcú Drahovčania vstúpiť s väčším elánom a chcú sa zo spodných priečok tabuľky odraziť vyššie. „Mal by sa nám vrátiť Michal Németh, čo by bola dobrá posila. Uvidíme. Ostáva nám len bojovať. Nemáme záujem kupovať hráčov a platiť cezpoľných, v Drahovciach je kopa dobrých futbalistov. Musíme káder stabilizovať a dať dokopy tréningový proces. V jarnej časti chceme zvládnuť ťažké zápasy a rozhodne nepomýšľame na záchranárske boje. S tímami z dolnej polovice tabuľky hráme doma, takže bude naša povinnosť vyhrať ich,“ zakončil P. Michálek.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava